Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zapojmo pod lipo …

Za vas piše:
Anita Kirbiš
Objava: 19. 07. 2023 / 12:42
Oznake: Kultura
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2023 / 12:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zapojmo pod lipo …
Prepevali so pod Knezarjevo lipo v Grušovi – ŽePZ DU in KUD Malečnik. Program je povezoval Oskar Neuvirt. FOTO: Anita Kirbiš

Zapojmo pod lipo …

Malečnik letošnje leto zaznamuje praznovanje jubilejev. Društvu upokojencev, ki deluje na številnih področjih, so ob krajevnem prazniku Petrovo 2023 podelili Zlati Petrov ključ. Dvojni jubilej, 120 let kulturnega društva in 70 let Društva upokojencev Malečnik, v okviru katerega deluje tudi ženski pevski zbor, so nedavno obeležili na svojevrsten način. In prav članice zbora so bile pobudnice in organizatorke tega dogodka.

Druženje pod naslovom Zapojmo pod lipo bilo prvo tovrstno druženja pod Knezarjevo lipo v Grušovi. Pod lipo so se nekdaj rojevale in sprejemale pomembne odločitve, zagotovo tudi pod 550 let staro Knezarjevo, ki v višino meri 18 metrov in ima obseg 9,3 m in je s tem druga najdebelejša lipa v Sloveniji.

Pevce in obiskovalce, izjemno veliko je bilo upokojencev, je pozdravila dolgoletna predsednica ženskega PZ Marica Božnik, ki je za vztrajno delo in povezovanje ljudi skozi glasbo letos prejela bronasti Petrov ključ. Nagovoril pa jih je tudi predsednik KS Malečnik – Ruperče Vlado Stožer in jim čestital.

V senci te mogočne lipe so v nedeljo, 16. julija, zvenele prelepe slovenske pesmi v izvedbi malečniških zborov, ženskega in moškega, pod taktirko zborovodij Alenke Tulimirović in Aleksandra Čonča. Zbora sta nepogrešljiva na vseh domačih prireditvah, udeležujejo pa se tudi številnih gostovanj. Kot gostja je nastopila Ela na flavti, ki počitnikuje pri babici in dedku na domačiji Želovih. Tam, kjer stoji tudi mogočna lipa. Bili so izjemni gostitelji in v tej pasji vročini so skrbeli za nenehno hidracijo obiskovalcev.

Prav na koncu se jim pridružil še en domačin, mladi harmonikar Tim in druženje s petjem se je nadaljevalo še pozno popoldne na športnem igrišču, kjer so pripravili pogostitev, pevci pa so pomerili v družabni igri za edinstveno nagrado – lesenega muteca (klopotec).

Rdečo nit dogodka so zaupali Oskarju Neuvirtu, letošnjemu prejemniku priznanja KS Malečnik za enkraten dosežek, saj je že leta aktiven član krajevnih društev in proučevalec lokalne zgodovine.

Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh