Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zapravljivi nemški škof na zagovoru pri papežu

Objava: 14. 10. 2013 / 10:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zapravljivi nemški škof na zagovoru pri papežu

V Vatikanu je trenutno tudi predsednik Nemške škofovske konference, nadškof Robert Zollitsch, ki naj bi s papežem prav tako spregovoril o omenjenem škofu.

Nemški škof iz Limburga Franz-Peter Tebartz-van Elst je že več tednov pod udarom kritik zaradi ogromnih stroškov, ki jih je namenil za svojo novo škofovsko rezidenco, poročanje nemških medijev povzema STA. Obenem mu je zaradi krive izjave hamburško tožilstvo izreklo mandatno kazen. Škof je trenutno v Vatikanu, kjer naj bi se srečal s papežem Frančiškom.

Pogovori v Vatikanu naj bi se vrteli predvsem glede škofove prihodnosti. V italijanski prestolnici je trenutno tudi predsednik Nemške škofovske konference, nadškof Robert Zollitsch, ki naj bi s papežem prav tako spregovoril o omenjenem škofu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kdaj natančno naj bi bili ti pogovori na programu, zaenkrat še ni znano. Glede Zollitschevega obiska so v Vatikanu poudarili, da je bil načrtovan že pred tem. Škof Tebartz-van Elst pa se je za pot v Vatikan odločil, ko so očitki na račun njegovega službovanja v domovini postajali vedno glasnejši.

Glede gradnje škofovske rezidence je bilo prvotno načrtovano, da bo njena gradnja stala 2,5 milijona evrov, kasneje so se stroški povišali na 5,5 milijona in na koncu narasli kar na 31 milijonov evrov, ob tem navaja dpa.







Vir: STA
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh