Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zapravljivi nemški škof priznava napake in prosi za odpuščanje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 04. 2014 / 06:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zapravljivi nemški škof priznava napake in prosi za odpuščanje

Škof Tebartz-van Elst je po avdienci pri papežu izrazil »upanje na nov začetek«.

Po pogovoru s papežem Frančiškom minuli petek je nekdanji limburški škof Franz-Peter Tebartz-van Elst priznal svoje napake in prosil za odpuščanje. »Med mojim vodenjem limburške škofije so mnogi katoličani in splošna javnost dobili vtis, da sem v svojem delovanju pozabil na služenje škofiji in prizadevanja za edinost Cerkve, da sem v ospredje postavil svoje lastne cilje in interese ter jih skušal doseči in izpolniti brez kakršnih koli soglasij«, je škof pojasnil v svoji izjavi za javnost: »Danes, ko se tega zavedam, priznam, da sem naredil veliko napak.«

Te napake niso bile storjene namerno, uničile pa so zaupanje, je še izjavil nemški škof. »Vse, ki so zaradi mojih spodrsljajev trpeli ali še trpijo, prosim za odpuščanje.«





Papež Frančišek je pred tednom dni sprejel odstop škofa Tebartz-van Elsta, ki ga je ta ponudil po aferi z visokimi stroški gradnje novega škofijskega sedeža v Limburgu. Minuli petek je sveti oče nemškega škofa sprejel v avdienco v Vatikanu in mu med »prisrčnim bratskim srečanjem« zagotovil, da mu bo v doglednem času zaupal nove zadolžitve, kot piše škof v izjavi za javnost.

Zaradi hudih očitkov in izgubljenega zaupanja je škof že v lanskem oktobru odločitev o svoji prihodnosti prepustil svetemu očetu. Zdaj upa na nov začetek tako za limburško škofijo kot sam zase.

Njegova izjava iz prejšnjega tedna glede cerkvenega poročila o stroških novogradnje v limburški škofiji v višini okoli 32 milijonov evrov naj po njegovih besedah velja kot rez med preteklostjo in prihodnostjo in ne kot začetek novih sporov. V izjavi je škof Tebartz-van Elst del krivde za stroške, ki so ušli izpod nadzora, pripisal tudi svojemu generalnemu vikarju.

Zdaj je izrazil upanje, da bodo »obojestranska obtoževanja in žalitve« sčasoma privedli do sprave.


Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh