Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaslužni papež Benedikt XVI. je umrl mirno

Za vas piše:
M. P.
Objava: 01. 01. 2023 / 18:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 09:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zaslužni papež Benedikt XVI. je umrl mirno
Posmrtni ostanki Benedikta XVI. so ležali v samostanski kapeli poleg jaslic in božičnega drevesa. FOTO: Vatican media

Zaslužni papež Benedikt XVI. je umrl mirno

Danes, v ponedeljek, 2. januarja, so pokojnega zaslužnega papeža Benedikta XVI. iz kapele samostana Matere Cerkve v Vatikanu, kjer je papež zadnja leta živel, premestili v baziliko sv. Petra, kjer se bodo od njega lahko poslovili verniki.

Zaslužni papež Benedikt XVI. je umrl v soboto, 31. decembra, ob 9.34 dopoldne. Tisti, ki so zaslužnega papeža Benedikta XVI. spremljali v njegovih zadnjih dneh, so povedali, da je umrl mirno. 

Direktor vatikanskega tiskovnega središča Matteo Bruni je povedal, da je papež Frančišek takoj potem, ko ga je nadškof Georg Gänswein obvestil o smrti njegovega predhodnika, z avtom prišel molit k pokojniku. Pred smrtjo ga je nazadnje obiskal v sredo, 28. decembra, po opoldanski molitvi, pri kateri je pozval k molitvi za oslabelega zaslužnega papeža. 

Telo pokojnega papeža Benedikta XVI. je do nedelje ležalo v samostanski kapeli, kjer so se od njega že poslovili nekateri cerkveni dostojanstveniki. V ponedeljek zjutraj so ga premestili v baziliko sv. Petra, kjer ga bodo lahko počastili verniki. Od ponedeljka ob 9. uri leži v baziliki sv. Petra tri dni do pogreba, ki bo v četrtek, 5. januarja, ob 9.30. Pogrebno slovesnost na Trgu sv. Petra bo vodil papež Frančišek.

Kupi v trgovini

Moj brat, papež
Papeži
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh