Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbor »Sistina« umeščen v Urad za bogoslužna obhajanja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 01. 2019 / 09:17
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.01.2019 / 09:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zbor »Sistina« umeščen v Urad za bogoslužna obhajanja

Za zbor Sikstinske kapele bo odslej odgovoren ceremonjer Guido Marini.

Za papeški zbor Sikstinske kapele bo odslej pristojen Urad za bogoslužna obhajanja, so minuli konec tedna z objavo odloka oz. motu proprija sporočili iz Vatikana. Zbor je bil doslej del prefekture Papeške hiše, imel pa je lastno upravo.

Za zbor bo po novem odgovoren papežev ceremonjer, msgr. Guido Marini, ki naj bi med drugim izdelal statut zbora. V Marinijevi pristojnosti so tudi umetniško duhovne, pastoralne, bogoslužne in izobraževalne dejavnosti zbora.

Za finančno poslovanje zbora je pristojen nadškof Guido Pozzo iz rimske kurije, ki ga je papež imenoval za upravnega vodjo »Cappella Musicale Pontifica«. Pozzo je bil doslej tajnik komisije »Ecclesia Dei«, pristojne za dialog s tradicionalistično Bratovščino sv. Pija, ki pa je bila z istočasno objavljenim odlokom ukinjena. Njene naloge je prevzela vatikanska Kongregacija za nauk vere.

Poleti 2018 so nekateri mediji poročali o domnevnem »finančnem škandalu« v zboru »Sistina«, vendar so druga poročila to odločno zanikala. Točen pa je podatek, da Vatikan preiskuje upravnega vodjo zbora, Michelangela Nardello, ki je bil suspendiran s svojega položaja.

Vir: Kathpress
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh