Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbor za republiko: »Volitve so izjemnega pomena, vzemimo jih resno«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 04. 2022 / 05:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2022 / 23:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zbor za republiko: »Volitve so izjemnega pomena, vzemimo jih resno«
Predsednik Zbora za republiko France Cukjati. FOTO: Polona Avanzo

Zbor za republiko: »Volitve so izjemnega pomena, vzemimo jih resno«

Zbor za republiko je v izjavi za javnost izpostavil, da bodo nedeljske državnozborske volitve izrednega pomena in da tudi zanje velja opozorilo Ivana Cankarja: »Narod si bo pisal sodbo sam.«

Po prepričanju Zbora za republiko (ZZR), v njegovem imenu sta se pod izjavo podpisala Franci Kindlhofer in predsednik France Cukjati, je zdajšnja vlada Janeza Janše v zadnjih dveh kriznih letih pokazala, kakšne možnosti in sposobnosti se skrivajo v slovenski politiki, saj je Slovenija postala močnejša, v svetu bolj razpoznavna, ugledna in vplivna, Slovenke in Slovenci pa lahko bolj sproščeno zremo v prihodnost.

Zaupanje se ne gradi čez noč

»Glasove bomo dali tistim, ki so v času pandemije z minimalnim omejevanjem vsakdanjega življenja ohranili utrip celotne družbe in gospodarstva na ravni, da bomo iz te težke preizkušnje izšli še bolj utrjeni in sposobni premagovati izzive sedanjega in prihodnjega časa,« je zapisano v izjavi ZZR in še, da je za kakovost življenja ključnega pomena zdravje, zato je treba dograditi naše zdravstvo tako, da bo nudilo državljanom pravočasno in najboljšo možno zdravstveno oskrbo, ohraniti pa je treba voljo do reorganizacije zdravstvene službe in iskanja novih poti, kot je bilo nakazano pod zdajšnjo vlado.

Država se lahko uspešno vodi le na osnovi izkušenj in ne zgolj na medlih obljubah 'svetle prihodnosti'.

Zmote ne smejo veljati za zločin

Kakovost in trdnost vsake vlade se ocenjuje tudi po odnosu do političnih nasprotnikov in opozicije. »Sedanja vlada je bila od začetka tarča hudih nasprotovanj, podtikanj, širjenja laži in nerazumljivih in nezakonitih demonstracij. Vseeno so bili v primerjavi z drugimi demokratičnimi državami protestniki v Sloveniji deležni obravnave v rokavicah. Prav je tako in tako mora tudi ostati. Zmote ne smejo veljati za zločin,« so prepričani v ZZR.

Ožanje prostora za stalne prepirljivce

Vlada je po njihovem dokazala tudi, kako pomembno je sodelovanje med strankami, ki so ne glede na ideološke opredelitve sposobne najti skupni jezik v reševanju žgočih problemov, kar je našlo pozitiven odziv tudi izven parlamenta. »Začele so nastopati nove politične stranke, ki tudi gradijo na povezovanju in sodelovanju. S tem se širi volilna izbira in oži prostor za stalne prepirljivce, ki se s svojo izključevalnostjo oddaljujejo od državniške odgovornosti.«

Začele so nastopati nove politične stranke, ki tudi gradijo na povezovanju in sodelovanju. S tem se širi volilna izbira in oži prostor za stalne prepirljivce, ki se s svojo izključevalnostjo oddaljujejo od državniške odgovornosti.

Svoboda za vse državljan(k)e

Letošnje volitve vzemimo resno, svarijo v Zboru za republiko, naše vodilo pa mora biti: glasujmo za tiste, ki so dokazali sposobnost voditi državo tudi v kriznih razmerah; podpirajmo stranke, ki si prizadevajo za dobrobit in ohranitev slovenskega naroda; volimo tiste, ki imajo v mislih svobodo za vse državljanke in državljane in ne za tiste, ki zlorabljajo politično, medijsko, finančno ali sodno oblast.

Novi obrazi so zaželeni, toda ...

»Vprašati se moramo, kdo nudi večjo socialno varnost. Ali tisti, ki govorijo o socializmu prejšnjega stoletja, ali tisti, ki si prizadevajo za uspešno gospodarstvo, visoko zaposlenost in evropsko primerljive plače? Novi obrazi so v politiki vsekakor zaželeni, a za vladno odgovornost morajo še zoreti in se tudi dokazati. Država se lahko uspešno vodi le na osnovi izkušenj in ne zgolj na medlih obljubah 'svetle prihodnosti',« so izjavo za javnost končali v Zboru za republiko.

Nalaganje
Nazaj na vrh