Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZDA: mnogi laiki izgubljajo zaupanje v Cerkev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 08. 2018 / 11:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2018 / 09:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

ZDA: mnogi laiki izgubljajo zaupanje v Cerkev

Washington Post poroča o nezadovoljstvu in nezaupanju do škofov in cerkvenih ustanov.

V Združenih državah Amerike katoličani množično zahtevajo korenite spremembe v obdelavi škandalov glede spolnih zlorab. Med drugim zahtevajo neprizanesljivo odprtost in preglednost ter preiskave s strani od cerkve neodvisnih posvetnih ustanov, je poročal ameriški časnik Washington Post.

Posebej laiki so izgubili zaupanje v cerkvene preiskovalne komisije in tudi škofom ne zaupajo več, da bodo ustrezno vodili postopke za popolno razjasnitev škandalov ter nase prevzeli potrebne posledice.

Zvesti obiskovalci bogoslužij od škofov nenadoma zahtevajo odstope, prav na vrhu seznama pa je washingtonski nadškof kardinal Donald Wuerl. Duhovniki, ki zahtevajo odstope vodilnih cerkvenih dostojanstvenikov, so deležni burnega aplavza vernikov. Celo najzvestejši podporniki papeža Frančiška so začeli dvomiti vanj ob njegovem domnevnem odnosu do škandalov o spolnih zlorabah. Spominjajo na Čile in poročilo pensilvanijske velike porote, ki 300 duhovnikom očita, da so zlorabljali mladoletne osebe, poroča ameriški časnik.

Vir: kath.net
Foto: splet / Wikimedia

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh