Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZDA znova pretresel strelski napad

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 02. 06. 2022 / 07:36
Oznake: Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2022 / 07:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
ZDA znova pretresel strelski napad
V letošnjem letu je bilo v ZDA že 12 strelskih napadov, v katerih je umrlo 76 ljudi. FOTO: Twitter

ZDA znova pretresel strelski napad

Teden dni za tem, ko je ZDA pretresel strelski pohod v osnovni šoli v Teksasu, so bili včeraj priča strelskemu napadu v zdravstveni ustanovi v ameriški zvezni državi Oklahoma.

Oborožen napadalec je v Tulsi v Oklahomi vstopil v eno od poslopij zdravstvenega centra St. Francis in začel streljati s pištolo in puško. Štirje ljudje so umrli, več je ranjenih. Napadalec je pred posredovanjem policije sodil še sebi.

To je že 12. strelski napad v ZDA letos s po najmanj štirimi smrtnimi žrtvami. Ti so skupaj zahtevali 76 smrtnih žrtev. Strelcev ta statistika žrtev ne zajema.

Škof, duhovniki in redovnice nudili pomoč prizadetim

Na napad so se takoj odzvali na škofiji v Tulsi, kjer prosijo za molitve za vse žrtve in ranjene ter druge, ki jih je napad neposredno prizadel. Tamkajšnji škof David Konderla ter več duhovnikov in redovnic so na kraju dogodka prizadetim nudili duhovno oporo.

Nadškof iz Oklahoma City Paul Coakley se jim je zahvalil za hitro posredovanje, vse pa je prosil, naj molijo za žrtve in njihove družine. »Glasneje se moramo zavzemati za zaščito vsakega človeškega življenja, od spočetja do naravne smrti, ter najti načine, kako ustaviti množično ubijanje nedolžnih ljudi,« je opozoril.

»Skrajni čas je, da končamo nekritično trgovino z orožjem. Za to si moramo prizadevati vsi, saj se takšne tragedije ne smejo ponoviti,« je pred tednom dniob strelskem pohodu na osnovni šoli v Teksasu opozoril papež Frančišek.

Bolnišnica Sv. Frančiška je sicer katoliška, neprofitna zdravstvena ustanova, katere poslanstvo je širiti Kristusovo navzočnost in službo zdravljenja.

Nalaganje
Nazaj na vrh