Zapri
Iskanje

ZDA znova pretresel strelski napad

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 02. 06. 2022 / 07:36
Oznake: Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2022 / 07:47
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

ZDA znova pretresel strelski napad

ZDA znova pretresel strelski napad
V letošnjem letu je bilo v ZDA že 12 strelskih napadov, v katerih je umrlo 76 ljudi. FOTO: Twitter
Teden dni za tem, ko je ZDA pretresel strelski pohod v osnovni šoli v Teksasu, so bili včeraj priča strelskemu napadu v zdravstveni ustanovi v ameriški zvezni državi Oklahoma.

Oborožen napadalec je v Tulsi v Oklahomi vstopil v eno od poslopij zdravstvenega centra St. Francis in začel streljati s pištolo in puško. Štirje ljudje so umrli, več je ranjenih. Napadalec je pred posredovanjem policije sodil še sebi.

To je že 12. strelski napad v ZDA letos s po najmanj štirimi smrtnimi žrtvami. Ti so skupaj zahtevali 76 smrtnih žrtev. Strelcev ta statistika žrtev ne zajema.

Škof, duhovniki in redovnice nudili pomoč prizadetim

Na napad so se takoj odzvali na škofiji v Tulsi, kjer prosijo za molitve za vse žrtve in ranjene ter druge, ki jih je napad neposredno prizadel. Tamkajšnji škof David Konderla ter več duhovnikov in redovnic so na kraju dogodka prizadetim nudili duhovno oporo.

Nadškof iz Oklahoma City Paul Coakley se jim je zahvalil za hitro posredovanje, vse pa je prosil, naj molijo za žrtve in njihove družine. »Glasneje se moramo zavzemati za zaščito vsakega človeškega življenja, od spočetja do naravne smrti, ter najti načine, kako ustaviti množično ubijanje nedolžnih ljudi,« je opozoril.

»Skrajni čas je, da končamo nekritično trgovino z orožjem. Za to si moramo prizadevati vsi, saj se takšne tragedije ne smejo ponoviti,« je pred tednom dniob strelskem pohodu na osnovni šoli v Teksasu opozoril papež Frančišek.

Bolnišnica Sv. Frančiška je sicer katoliška, neprofitna zdravstvena ustanova, katere poslanstvo je širiti Kristusovo navzočnost in službo zdravljenja.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh