Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Že 55. molitvena osmina za edinost kristjanov [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 20. 01. 2022 / 11:01
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2022 / 11:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Že 55. molitvena osmina za edinost kristjanov [FOTO]
Ekumensko bogoslužje v mariborski stolnici. FOTO: Jože Potrpin

Že 55. molitvena osmina za edinost kristjanov [FOTO]

Drugega dne tedna molitve za edinost kristjanov pod geslom »Videli smo, da je vzšla njegova zvezda, in smo se mu prišli poklonit«, 19. januarja, je Univerzitetna župnija Maribor po študentski maši v stolnici, ki jo je daroval njihov župnik Primož Lorbek, pripravila ekumensko bogoslužje, po njem v Slomškovi dvorani pa še ekumensko okroglo mizo.

Ekumenskega molitvenega bogoslužja, ki ga je vodil nadškof Alojzij Cvikl, so se udeležili škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Leon Novak – ta je imel tudi nagovor po prebranem evangeliju, mariborski paroh Srbske pravoslavne Cerkve Milan Jovanović, pastor Binkoštne cerkve Emanuel v Mariboru Srečko Krajnc, voditelj Ekumenskega sveta nadškofije Maribor Igor Novak in nadškofov tajnik Jure Sojč

Mladi so prebrali berili in prošnje, prepeval je študentski pevski zbor Vdih. Pri ekumenski okrogli mizi s temo: »Sinodalna Cerkev pri nas doma« pa so po glasbenem uvodu mladih sodelovali nadškof Cvikl, evangeličanski škof Novak in binkoštni pastor Krajnc, moderator je bil Igor Novak. 

Več fotografij z dogodka si oglejte v fotogaleriji Jožeta Potrpina. 



Nalaganje
Nazaj na vrh