Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Že 60 let avtomobili za Cerkve ‘na jugu’

Objava: 22. 07. 2009 / 08:26
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Že 60 let avtomobili za Cerkve ‘na jugu’

Jubilejno praznovanje skupnosti MIVA, ‘Krištofova akcija’ že petdesetič

MIVA (Misijonska vozniška akcija) v Avstriji letos praznuje svoj 60. jubilej. Sedež avstrijske izpostave dobrodelne organizacije katoliške Cerkve je v mestecu Stadl-Paura v Zgornji Avstriji, njihovo poslanstvo pa je z darovanim denarjem priskrbeti vozila za mlade Cerkve v deželah Afrike, Azije, Latinske Amerike in Oceanije. Mivina vozila služijo pastoralnemu in socialnemu delu ter medicinski oskrbi. V preteklih šestih letih je MIVA iz darovanih sredstev financirala 21.000 vozil – avtomobilov, tovornjakov, traktorjev, motornih koles, koles, pa tudi čolnov, letal in celo mul (ki prav tako veljajo za transportno sredstvo!).

Vrhunec jubileja je izpeljava petdesete ‘Krištofove akcije’ v nedeljo, 26. julija, na letošnjo ‘Krištofovo nedeljo’. Za nakup Mivinih vozil naj bi vsak voznik daroval stotin za vsak srečno prevoženi kilometer.

Osrednje slavje ob jubileju bo tridnevni ‘Svetovni festival’, ki se bo od 24. do 26. julija odvijal v mestecu Stadl-Paura. Jutri, v petek, bo slovesno odprtje s kinopredstavo na prostem, v soboto in nedeljo pa bo sledil bogat program s predstavitvijo mednarodnih projektnih partnerjev, razstava o zgodovini dobrodelne organizacije MIVA ter koncert na prostem. Avstrijske reševalne in dobrodelne organizacije pa bodo obiskovalcem predstavile svoje delo. V nedeljo, 26. julija, bo v Stadl-Pauri slovesna maša, ki jo bo vodil linški škof Ludwig Schwarz.

Dobrodelno organizacijo MIVA Avstrija so ustanovili 22. oktobra 1949 po sklepu Avstrijske škofovske konference. Prva ‘gonilna sila’ organizacije je bil Karl Kumpfmüller iz mesteca Stadl-Paura, kjer je še danes sedež avstrijske Mive. Že od vsega začetka je bil namen organizacije nakup vozil za cerkvene dejavnosti v ‘deželah juga’, sredstva pa nabirajo s prostovoljnimi prispevki.

Z akcijo ‘Stotin za vsak srečno prevoženi kilometer’ veliko sredstev za nakup Mivinih vozil zberemo tudi v Sloveniji. Več informacij o slovenski Mivi na spletnem naslovu

http://www.missio.si/miva.html

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh