Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Že v pripravah na Stično mladih 2012

Za vas piše:
M P
Objava: 22. 09. 2011 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Že v pripravah na Stično mladih 2012

Ožja ekipa mladih se vse leto trudi za to, da bi bila Stična čim bolj bogato doživetje, iz katerega bi mladi črpali veselje, pa tudi konkretne spodbude za delo čez vse leto

»Odmevi na letošnjo Stično mladih so super – od mladih do policajev in stojničarjev. Še živimo v tem občutku,« je povedal Marko Kržišnik,koordinator jubilejne, tridesete Stične.

Ožja ekipa mladih se vse leto trudi za to, da bi bila Stična čim bolj bogato doživetje, iz katerega bi mladi črpali veselje, pa tudi konkretne spodbude za delo čez vse leto. Prihodnji štiriletni načrt za »Stično mladih« med leti 2012 in 2015 bodo zastavili tudi s pomočjo refleksije, ki so jim jo mladi posredovali v brošurah.

Sodelovanje skupin mladih iz župnij

Z velikim zadovoljstvom organizatorje letos navdaja sodelovanje skupin mladih iz različnih župnij, ki so pomagali voditi mašo, adoracijo pred Najsvetejšim … »Pred pripravami smo jim poslali nekaj dodatnega materiala, ki so ga vsi vzeli zelo zares, in nam s tem pokazali, da je to prava pot za naprej,« je dejal Marko.
Na spletni strani www.sticna.net so že objavili prijavnico za sodelavce na različnih področjih v naslednjem letu.
Udeležencem srečanja mladih bi ustvarjalci radi omogočili izkušnjo, saj ugotavljajo, da se mladi največ naučijo iz njih. »Stremimo k temu, da bi dobili izkušnjo skupnosti, pa tudi enkratnosti posameznika.« Tako bo še vedno močan poudarek na programu, ki bo skupen za vse (maša, koncert), posebno mesto pa bo dobila tudi raznolika ponudba delavnic, pa tudi nogometni turnir. »V programu bo še večja pestrost, da se bo res za vsakega našlo nekaj,« je odločen Marko.
Udeležencem bi radi omogočili tudi občutek, da jim je Bog blizu, čeprav, kot je dejal Marko, je že pri ustvarjalcih velika razlika v tem, kako blizu se čutijo Bogu in na kakšen način molijo, kaj šele pri udeležencih, ki pridejo iz tako različnih okolij.

Stična naj odmeva vse leto!

»Stična naj bo doživetje, ki odmeva med mladimi, da se zavedajo, kaj so tukaj doživeli, in da jih to spodbudi, da skupnost, pozitivno razpoloženje in božji dotik iščejo tudi doma, v svoji župniji, med prijatelji in v družini,« pravi Marko.
Radi pa bi tudi, da bi mladi, ki so se po zaključeni Stični mladih 2011 že pričeli pripravljati na Stično mladih 2012, prejeli priznanje za svoje pomembno poslanstvo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh