Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Železna lady in nogometni sodniki pri svetem očetu

Objava: 28. 05. 2009 / 07:17
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Železna lady in nogometni sodniki pri svetem očetu

Med včerajšnjo avdienco je papež na kratko spregovoril z Margaret Thatcher

Nekdanja britanska ministrska predsednica Margaret Thatcher, ki je britansko vlado vodila med leti 1979 in 1990, se je po včerajšnji splošni avdienci na kratko sestala s papežem Benediktom XVI. Za danes 83-letno ‘železno lady’ je bil to že tretji obisk v Vatikanu. Leta 1977 se je sestala s papežem Pavlom VI., leta 1980 pa z Janezom Pavlom II.

Pred letom dni je v javnost prišla novica, da nekdanja političarka že nekaj let trpi za demenco. Tako je v svojih spominih zapisala njena hčerka Carol Thatcher.

Avdience pri svetem očetu so se včeraj udeležili tudi sodniki, ki so sinoči v Rimu ‘delili pravico’ na finalni tekmi Lige prvakov, v kateri sta se pomerili moštvi FC Barcelona in Manchester United. Švicar Massimo Busacca je Vatikan obiskal v družbi stranskih sodnikov in ob koncu avdience izmenjal nekaj besed s svetim očetom.

Sicer pa je bil Rim včeraj v polnem pričakovanju večerne tekme. V mestu so ves dan veljali posebni varnostni ukrepi. Središče mesta so že v zgodnjih jutranjih urah zasedli španski in britanski navijači. Okoli rimskega trga Piazza Navona je že od torka zvečer veljala prepoved točenja alkohola, policisti pa so zaradoi morebitnih izgredov britanskih navijačev dodatno zaščitili določene stavbe.

Finalna tekma Lige prvakov se je z rezultatom 2:0 zaključila v prid katalonskih nogometašev.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh