Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ženske molijo tudi v Sloveniji

Za vas piše:
K. C.
Objava: 02. 03. 2015 / 11:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ženske molijo tudi v Sloveniji

Ženske molijo tudi v Sloveniji

Ženske vseh krščanskih veroizpovedi vabijo na ekumensko bogoslužje Svetovnega molitvenega dne na šest lokacij v Sloveniji.
Ženske se moramo zavzeti za vrednote, ki jih podpiramo. Zato tudi letos obhajamo ekumensko bogoslužje Svetovnega molitvenega dne, ki bo v petek 6. marca na Bahamih. Seveda vam ni treba tako daleč, da bi se pridružili molitvi, saj je svetovni molitveni dan organiziran tudi v Sloveniji.


Ženske vseh krščanskih veroizpovedi vabijo na kar šest lokacij: v Ljubljano, Maribor, Rogaško Slatino, Mursko Soboto, Izolo in v Škocjan pri Turjaku.

Podrobnejši program si preberite v koledarju.

Svetovni molitveni dan žensk je nastal v 19. stoletju, ko so krščanske ženske iz ZDA in Kanade začele z različnimi oblikami sodelovanja v podporo misijonski dejavnosti žensk doma in po svetu. Gre za svetovno žensko ekumensko gibanje, ki goji molitveno dejavnost in stike po različnih državah sveta, prvi petek v marcu pa vsako leto javnost povabi k dnevu skupne molitve. Molitveno bogoslužje vsako leto napišejo ženske iz druge države, ta država pa ob tem postane predmet molitve na dan, ki se začne, ko se zdani nad otočjem Tonga v Pacifiku in se nadaljuje po vseh celinah, dokler se približno 36 ur pozneje ne konča zadnje molitveno bogoslužje dneva na otočju Samoa.

Logotip svetovnega molitvenega dneva žensk je nastal leta 1982, ko so bogoslužje pripravile krščanske ženske z Irske. Sestavljen je iz štirih puščic v obliki keltskega križa, ki kažejo v središče s štirih strani neba. Puščice so oblikovane kot štiri klečeče osebe v molitvi, krog pa predstavlja svet in ekumensko edinost, kljub različnosti.


Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh