Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Zgled uspešnega športnika je glasnik skupnih vrednot'

Objava: 20. 02. 2010 / 09:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Zgled uspešnega športnika je glasnik skupnih vrednot'

Petri Majdič, 'olimpijski bronasti zmagovalki', je voščil tudi ljubljanski nadškof metropolit dr. Anton Stres

Nadškof Stres je v čestitki smučarski tekačici Petri Majdič zapisal:

'Ob uspehu na olimpijskih igrah v Vancouvru Vam iskreno čestitam za dosežen rezultat, ki je sad trdega dela in osebne požrtvovalnosti. Želim Vam, da bi športni uspeh v Vaše vsakdanje življenje prinesel radostne trenutke.

Z vztrajnostjo in neutrudljivostjo ste celotni družbi pokazali zdravega športnega duha. Čeprav terjata mnogo žrtev, sta poplačana z nagrado in zmago. Želim, da bi zaradi Vašega osebnega zgleda tudi mlade Slovenke in Slovence razumeli globlji smisel vsakdanjega trdega dela in truda, zaupanja in zvestobe svojemu poslanstvu.

Zgled uspešnega športnika je glasnik skupnih vrednot in nas vedno znova opozarja na to, da vse v življenju ni samoumevno in podarjeno ter da se je za višje cilje vredno tudi marsičemu odpovedovati. Olimpijska kolajna ni posebna samo zato, ker se je zanjo mogoče boriti 'le vsako četrto leto', kakor ste nedavno dejali v tedniku Družina, ampak je tudi dokaz, da je za najvišje dosežke potrebno garaško delo in sodelovanje s širšim krogom ljudi. Ob čestitki se zato hvaležno oziram tudi na Vaše starše, prijatelje, trenerje in ekipo, ki vas zvesto spremlja.

Za dosego cilja ste zastavili lastno zdravje ter s tem udobje postavili na drugo mesto. Pokazali ste predanost vrednotam ter izkazali pogum, vztrajnost in odločnost. Z Vami se veselim olimpijskega dosežka in Vam na nadaljnji poti želim veliko Božjega varstva in blagoslova.'

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh