Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgodba o mladem košarkarju

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 29. 08. 2013 / 07:14
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zgodba o mladem košarkarju

Celovška Mohorjeva založba je v sredo, 28. avgusta, v prostorih Galerije Družina v Ljubljani predstavila knjigo Mojce Gubanc Jaz, košarkar.
Knjigo Jaz, košarkar sta predstavila avtorica Mojca Gubanc in urednik Mohorjeve založbe Adrian Kert. Foto: I. Ž.

Knjigo Jaz, košarkar sta predstavila avtorica Mojca Gubanc in urednik Mohorjeve založbe Adrian Kert.
Foto: I. Ž.

Celovška Mohorjeva založba je v sredo, 28. avgusta, v prostorih Galerije Družina v Ljubljani predstavila knjigo Mojce Gubanc Jaz, košarkar. Knjigo, ki je izšla v Zbirki troubles, sta predstavila avtorica Mojca Gubanc in urednik Mohorjeve založbe iz Celovca Adrian Kert. Glavni oseba zgodbe je nadarjeni košarkar Blaž. V šoli in na košarkarskem igrišču je relativno uspešen, čeprav bi lahko dal od sebe več. Njegova mlačnost in neambicioznost nista všeč njegovemu košarkarskemu trenerju, ki mu zagrozi, da ne bo imel več mesta v ekipi. Blaž to uvidi in sklene, da bo več in bolje treniral. Odslej postavi v središče življenja košarko. To pa je zanj skoraj usodno, saj se pri dokazovanju na treningu poškoduje. Zaradi košarke je postavljen na preizkušnjo tudi odnos z dekletom Angeliko. Po daljšem okrevanju Blaž z vsemi močmi stremi za nekdanjo formo, saj je pred vrati velik mednarodni košarkarski dogodek, ki je zanj prava življenjska priložnost, celo odskočna deska za nadaljevanje športa na mednarodnem nivoju.

»Knjiga opisuje odraščanje najstnika, ki mu pri zorenju in iskanju 'prave' življenjske poti pomagata šport in njegovo dekle,« je o njej v spremni besedi zapisala profesorica športne vzgoje dr. Marjeta Kovač. »V svetu, v katerem se odrasli danes vse pogosteje sprašujemo, kam neki so izginile vrednote mladih, junak dokazuje, da jih je s pomočjo športa in opore tistih, ki ga obdajajo, mogoče prepoznati in živeti.« Knjiga je lep doprinos k bližnjemu evropskemu košarkarskemu prvenstvu, ki ga septembra gostimo v Sloveniji.

Jaz, košarkar

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh