Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgodovinski trenutek – DA življenju in družini

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 29. 09. 2014 / 08:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zgodovinski trenutek – DA življenju in družini

Zgodovinski trenutek – DA življenju in družini

Po večjih krajih v državi bodo do 4. oktobra potekala srečanja in predavanja o vrednosti človeškega življenja.

Smo v tednu z naslovom »Odprimo Slovenijo življenju«. Po večjih krajih v državi bodo do 4. oktobra potekala srečanja in predavanja o vrednosti človeškega življenja. Na povabilo sedmih združenj sta Slovenijo obiskala predstavnika največje organizacije za življenje Human Life International (HLI), njen predsednik Shenan Boquet in dr. Ligaya Acosta.

Kot je poudarila Katarina Nzobandora, direktorica Zavoda Živim, je njun obisk v Sloveniji še toliko bolj pomemben, saj bo v teh dneh Cankarjev dom gostil evropsko srečanje ginekologov, ki opravljajo splave. »Prav je, da na to odgovorimo z našo očaranostjo nad lepoto življenja, pri tem pa nam lahko ogromno pomagata gosta iz tujine,« je povedala.

Smo tudi tik pred izredno sinodo o družini, ki jo je sklical papež Frančišek, ob njenem zaključku pa bo za blaženega razglašen papež Pavel VI., ki je napisal okrožnico Humanae Vitae s slovenskim naslovom Posredovanje človeškega življenja. V njej je zapisal cerkveni odgovor na pojav kontracepcije in podal krščanski pogled na umetno uravnavanje spočetij. O pomenu te okrožnice za današnji svet bo spregovoril tudi Shenan Boquet.

Tudi založba Družina se pridružuje temu toku dogajanja. Nocoj bomo na Viču ob koncu predavanja g. Boqueta predstavili knjigo Božji načrt za naju; Nova izdaja okrožnice Humanae Vitae. Prvič je okrožnica izšla leta 1968, to je isto leto, kot je bila napisana. Prevedel jo je dr. Ivan Merljak. Posodobljen prevod je pripravil dr. Rafko Valenčič, spremno besedo pa je napisal dr. Tadej Strehovec.

Da knjiga ne bi ostala »zgolj« Cerkveni dokument, o katerem mnogi dvomijo (prav ta okrožnica je ob izidu vzbudila številne dileme tako med moralnimi teologi kot med laiki, pa tudi izven Cerkve), smo ji dodali še pričevanja devetih slovenskih zakonskih parov, ki s svojimi življenjskimi zgodbami pričajo o globini in pomenu te okrožnice.

Vsi vabljeni, da se po svoje pridružite dogajanju v »tednu za življenje«. Razpored dogodkov si lahko ogledate na tej povezavi.

Knjigo Božji načrt za naju pa lahko naročite na telefonski številki: 01/36-02-828 ali po elektronskem naslovu: narocila@druzina.si. Knjige bodo na voljo tudi na omenjenih dogodkih.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh