Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgoščenka s konklava za Frančiška

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 11. 2014 / 11:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zgoščenka s konklava za Frančiška

Papež je prejel posnetek glasbe z lanskega konklava.

Direktor Sikstinske kapele, msgr. Massimo Palombella, je papežu Frančišku izročil zgoščenko z naslovom Habemus Papam. La musica del Conclave. Na zgoščenki je posneta glasba, ki so jo izvajali in predvajali med bogoslužnimi slovesnostmi v času izvolitve papeža Frančiška: Missa pro eligendo Pontifice, Veni Creator, ki je zazvenela ob vstopu v Sikstinsko kapelo, bogoslužno glasbo maše, ki jo je Frančišek s kardinali obhajal dan po izvolitvi, glasba bogoslužja ob papeževem ustoličenju in, prvič v zgodovini, 11-minutni posnetek z razglasom Habemus Papam ter prve besede papeža Frančiška na večer 13. marca 2013.



V pogovoru za italijanski katoliški časnik Avvenire je msgr. Palombella dejal, da je želel ohraniti »pristno izkušnjo dogajanja«. »Slišati je kašelj, pa zvok letala, ki leti nad Trgom sv. Petra … zato ima poslušalec resnično občutek, da se je znašel v središču dogajanja«, je prepričan msgr. Palombella.

Posnetke za zgoščenko sta posnela Radio Vatikan in CTV. Omenjena zgoščenka je prva v načrtovani seriji v produkciji glasbene hiše Deutsche Grammophon. Na seznamu so še posnetek kanonizacije papežev sv. Janeza XXIII. in Janeza Pavla II. ter studijski posnetki repertoarja zbora Sikstinske kapele.

Vir: www.news.va
Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh