Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zimske olimpijske igre v Pekingu brez tujih gledalcev

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 30. 09. 2021 / 08:09
Oznake: Družba, Svet, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 08:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zimske olimpijske igre v Pekingu brez tujih gledalcev
Športniki bodo morali biti povsem ločeni od prebivalstva FOTO: Pixabay

Zimske olimpijske igre v Pekingu brez tujih gledalcev

Med zimskimi olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami v Pekingu prihodnje leto zaradi epidemije novega koronavirusa ne bo gledalcev zunaj Kitajske, so sinoči sporočili iz Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Omenjeni odbor, ki je objavil odločitve organizatorjev iger v Pekingu, je obenem sporočil, da cepljenim športnikom ne bo treba opraviti obvezne tritedenske karantene ob prihodu na Kitajsko. Kot poroča STA, je izjema le »upravičena zdravstvena izjema«, ki bi jo priložili športniki.

Cepljenim športnikom ne bo treba opraviti obvezne tritedenske karantene ob prihodu na Kitajsko.

Znova pa bodo morali udeleženci olimpijskih iger in člani odprav upoštevati ukrepe v posebnih mehurčkih, s katerimi bodo organizatorji poskušali preprečiti vdor okužb v olimpijsko vas.

Več podrobnosti o ukrepih bodo organizatorji iger v sodelovanju z MOK objavili prihodnji mesec v posebnih razdelkih pravil za športnike, spremljevalce, člane organizacijskega osebja in predstavnike medijev.

Podobno je bilo že pred poletnimi olimpijskimi igrami v Tokiu, v zimskem času na Kitajskem pa bodo v veljavi še strožji ukrepi. Ti za zdaj določajo popolno ločenost športnikov od prebivalstva in vsakdanje testiranje tako za vse udeležence iger kot delovno silo znotraj kitajskih meja.

Na zimskih olimpijskih igrah bodo lahko na tribunah sedeli le tisti, ki živijo znotraj kitajskih meja.

Medtem ko na Japonskem z izjemo določenih prefektur (kolesarske preizkušnje pod vznožjem gore Fuji) na tekmovališčih ni bilo ne tujih ne domačih gledalcev, bodo na zimskih olimpijskih igrah lahko na tribunah sedeli le tisti, ki živijo znotraj kitajskih meja, bodisi domačini ali tujci.

Organizatorji in MOK za zdaj morebitnih drugih drastičnih odločitev ne bodo sprejemali, saj bo veliko odvisno tudi od stopnje precepljenosti med športniki in med kitajskim prebivalstvom. Po zadnjih podatkih je bilo na Kitajskem doslej polno precepljenih okoli 890 milijonov oseb, od skupno okoli 1,4 milijarde prebivalcev.

Zimske olimpijske igre v Pekingu prirejajo med 4. in 20. februarjem, paraolimpijske pa med 4. in 13. marcem 2022.

Nalaganje
Nazaj na vrh