Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živimo svoj Magnificat!

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 19. 08. 2015 / 08:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Živimo svoj Magnificat!

Dan za Magnificat v Sloveniji so predstavili tudi na spletni strani Magnificatove fundacije.

Foto: Jože Pavlič

Slovensko uredništvu Magnificata je 30. maja 2015 na Bledu gostilo ustanovitelja revije Pierre-Marie Dumonta in urednico francoske izdaje Bernadette Melois. Dan za Magnificat v Sloveniji so predstavili tudi na spletni strani Magnificatove fundacije.

Slovenski izdajatelj in direktor Založbe Družina Tone Rode je dejal, da je Magnificat v Sloveniji septembra 2013 začel izhajati kot odgovor na molitvene potrebe mnogih in bil tudi zelo dobro sprejet. Z Magnificatom v slovenščini moli približno 2200 ljudi, kar je lepo število za dvomilijonsko Slovenijo. Gospodu Dumontu se je zahvalil za obisk in podporo pri izdajanju revije. Urednik slovenske izdaje br. Miran Špelič je dejal, da Magnificat na pomembno poglablja molitev posameznika, posebej dragoceno pa je, da so se molivci lahko kot ena družina zbrali na skupnem romanju vere.

»Živite svoj Magnificat« je molivcem med pridigo dejal ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore in jih povabil, da pričujejo o svoji veri. Korak pričevanja je bilo nato tudi romanje s križi in pletnjami, kjer so se Marijine majniške pesmi prepletale z molitvijo rožnega venca. Srečanje so sklenili z večernicami v romarskem svetišču Marije Vnebovzete na Blejskem otoku, ki so jih pripravile sestre uršulinke.

Pierre Marie Dumont je v intervjuju za Družino povedal: »To, da Magnificat izhaja v Sloveniji in Litvi, kjer izhaja z zelo omejenimi sredstvi, je čudovito. V mojem srcu je to enako dragoceno, da je Magnificat tukaj v Sloveniji, ZDA ali v Litvi. To so zame tisti oddaljeni kotički Zemlje, o katerih govori Sv. Pavel: oznanite evangelij vsemu stvarstvu.«


Foto: Tatjana Splichal



Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh