Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje papeža Frančiška na filmskem platnu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 12. 2014 / 07:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Življenje papeža Frančiška na filmskem platnu

Življenje papeža Frančiška na filmskem platnu

V Argentini bodo snemali film o Frančiškovem življenju pred pontifikatom, v glavni vlogi sloviti argentinski igralec Darío Grandinetti.

Voditelj katoliške Cerkve, papež Frančišek, v kratkem prihaja na filmska platna. V biografskem filmu, posnetem po knjigi Elisabette Pique z naslovom Frančišek: življenje in revolucija (»Francisco: Vida y Revolución«), bo v glavni vlogi nastopil eden najslavnejših argentinskih igralcev, 55-letni Darío Grandinetti, ki je med drugim zaigral v filmu Pedra Almodovarja Govori z njo. Scenarij po knjižni predlogi je napisal Beda Docampo Feijoo, ki bo film tudi režiral.



Snemanje naj bi se pričelo 12. januarja prihodnje leto, v argentinski prestolnici je predvidenih devet tednov produkcije, nato se filmska ekipa seli še v Madrid in Rim.

Grandinetti bo torej na filmskem platnu oživil lik nadškofa v Buenos Airesu, do trenutka, ko je marca 2013 postal papež Frančišek. Zgodba se vrti okoli španske časnikarke, ki spremlja delo kardinala Berogolia, odkar ga je leta 2005 srečala med konklavom v Vatikanu, ter mu sledi na njegovi poti do imenovanja za papeža. V vlogi časnikarke bo zaigrala Silvia Abascal.



Film naj bi predstavil doslej bolj ali manj neznano življenjsko zgodbo boja papeža Frančiška proti vojaški diktaturi v Argentini, pa njegova prizadevanja v boju proti prostituciji, suženjstvu, korupciji in prekupčevanju z mamili. V filmu bodo nastopili še Jorge Marrale, Carlos Hipólito, Leonor Manso, Laura Novoa in Leticia Bredice, argentinsko-španska koprodukcija pa naj bi na filmska platna prišla julija prihodnje leto.

Vir: www.latintimes.com / ms.sta.si
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh