Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zlato tele

Objava: 01. 06. 2011 / 13:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zlato tele

Sveti oče svari pred poljubnostjo Božje podobe

Benedikt XVI. je v nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco opozoril, da obstajajo težnje po oblikovanju 'oprijemljivega' Boga po podobi zlatega teleta.

Papež Benedikt XVI. vernike svari pred poljubnostjo Božje podobe. Po njegovih besedah namreč obstajajo težnje, da bi si ljudje oblikovali 'oprijemljivega' Boga po podobi zlatega teleta in ga tako vkalupili v lastne želje in načrte. S tem pa se izogibamo 'Božji skrivnosti', je sveti oče pojasnil v svojem nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Namesto tega bi moral človek v molitvi iskati sozvočje Božje in lastne volje. To je mogoče, meni Benedikt XVI., če se z Bogom pogovarjamo kot s prijateljem.

Kot primer je papež navedel, kako se Mojzes v Stari zavezi z Bogom pogovarja iz obličja v obličje. Potem ko si je izraelsko ljudstvo ulilo zlato tele in ga častilo, je Mojzes Boga prosil, naj njegovih ljudi ne uniči. Mojzesova molitev je obogatila tudi njega samega, saj je 'vedno globlje prodiral v Božjo skrivnost in izkušal usmiljeno Božjo ljubezen'. Kot priprošnjik pa je Mojzes vzor tudi samemu Jezusu, posredniku med Bogom in ljudmi.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh