Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zloraba človekovih pravic

Za vas piše:
Bogdan Vidmar
Objava: 07. 07. 2021 / 08:00
Oznake: Mnenja
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2021 / 22:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zloraba človekovih pravic
Avtor komentarja je duhovnik in publicist mag. Bogdan Vidmar. FOTO: Tatjana Splichal

Zloraba človekovih pravic

Po svetu potekajo prizadevanja, da bi zakonsko zaščitili osebe, ki so izpostavljene t. i. homofobiji, lezbofobiji, bifobiji in transfobiji. Bolj kot religiozno je to v prvi vrsti politično, pravno in etično vprašanje.

Taktika socialnega inženiringa, ki ga izvajajo privrženci LGBT, je silno preprosta. S pomočjo »medijskega bombardiranja« in ustvarjanja »javnega mnenja« je treba ljudem oprati možgane, da bodo razmišljali »pravilno«. Ko ima dovolj velik del prebivalstva oprane možgane, se sprejme zakonodaja, ki sankcionira vse, ki razmišljajo drugače. Tako vsiljevanje tovrstne zakonodaje kaže na nizko politično kulturo, na barbarstvo in brutalnost nekaterih politikov, ki zasedajo visoke položaje v Evropski zvezi (EZ) in posameznih državah. 

Nesprejemljivo in žaljivo je, da evropski voditelji napadajo suverenost Madžarske, ki se je po demokratični poti odločila za vrednoto družine in zakon, ki ščiti otroke pred pedofilijo, pedopornografijo in vzgojo, ki jo propagira LGBT. Kje je tukaj spoštovanje demokracije, verske svobode in pravice staršev do vzgoje svojih otrok? Je vrednota EZ uničevanje judovsko-krščanskih vrednot, na osnovi katerih se je Evropa oblikovala 2000 let? 

Odločno podpiram deklaracijo (2. 7. 2021) in podpisnike deklaracije, ki zavračajo Evropo kot imperij političnih elit, ki nas hočejo podvreči diktaturi LGBTQ+. Taka Evropa ne bi bila več Evropa svobodnih, temveč Evropa zasužnjenih narodov. Takemu totalitarizmu se je treba odločno upreti. Obstajamo tudi državljani, ki hočemo na prvo mesto postaviti krščansko vero in družino.

Priča smo spretni manipulaciji. Kdor je kritičen do »trans« prizadevanj in nasprotuje zakonodaji, ki bi kaznovala nasprotnike »transa«, naj bi bil sovražnik oseb, ki so spolno usmerjene drugače, kot jih določa biološki spol. Za tako zakonodajo bi torej morali biti tudi katoličani. Je to res?

Slovenija predseduje EZ v času, ko Komisija in mediji pritiskajo na Janeza Janšo, da na prvo mesto postavi »evropske vrednote« in zakonodajo, ki bo sankcionirala kršitve teh vrednot. Bo Slovenija klonila? Ali Janez Janša res ogroža pravno državo in svobodo medijev, ali pa ima politični in medijski pogrom nad njim druge razloge? Ne, na prvo mesto je treba postaviti pogovor o tem, kaj so »evropske vrednote«, in postaviti brutalno in barbarsko vsiljevanje agende bruseljskih elit ter neetično pisanje medijev pod drobnogled!

Veselim se septembrske konference v Varšavi, ki so jo napovedali podpisniki omenjene deklaracije. Upam, da bo nastala nova parlamentarna skupina, ki bo v Evropskem parlamentu zastopala klasično družino, versko svobodo in pravico staršev do vzgoje svojih otrok.

V Italiji je v razpravi kontradiktorni zakonski osnutek »Zan« (poimenovan po poslancu Alessandru Zanu). Zakaj bi morala biti kaznovana mnenja tistih, ki menimo, da je ta zakon skregan z zdravo pametjo, nesprejemljiv in krivičen? Mar ni s tako zakonodajo konec svobode govora in konec verske svobode? 

V Italiji je v razpravi kontradiktorni zakonski osnutek »Zan«. Zakaj bi morala biti kaznovana mnenja tistih, ki menimo, da je ta zakon skregan z zdravo pametjo, nesprejemljiv in krivičen? Mar ni s tako zakonodajo konec svobode govora in konec verske svobode?

Če bo taka zakonodaja sprejeta, bodo nekateri lahko še naprej preklinjali Boga in Mater Božjo, če pa bo kdo kaj rekel proti istospolnosti in vzgoji LGBT v šolah, pa bo kaznovan. Potem potrebujemo podoben zakon tudi kristjani, da nas bo ščitil pred kristjanofobijo in da bo heteroseksualno usmerjene osebe ščitil pred heterofobijo … Jutri bodo podoben zakon zahtevali tisti, ki so se odločili, da bodo spremenili svojo raso (transrasizem) … Se bomo sploh rešili iz tega blodnjaka?

Priča smo spretni manipulaciji. Kdor je kritičen do »trans« prizadevanj in nasprotuje zakonodaji, ki bi kaznovala nasprotnike »transa«, naj bi bil sovražnik oseb, ki so spolno usmerjene drugače, kot jih določa biološki spol. Za tako zakonodajo bi torej morali biti tudi katoličani. Je to res? 

Mnogi, ne le katoličani, menimo, da so prizadevanja LGBTQ+ ideologija, ki pomeni zlorabo »človekovih pravic«. Človekove pravice so bile definirane z namenom, da ščitijo državljane pred samovoljo vladarjev, sedaj pa vladarji uvajajo tako imenovane »nove človekove pravice«, da bodo v imenu teh pravic državljane kazensko preganjali, zatirali in utišali. Protest proti temu je legitimen in nujen.

Nalaganje
Nazaj na vrh