Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znamenita Philharmonia London v Ljubljani

Za vas piše:
D. O. / STA
Objava: 28. 05. 2013 / 11:44
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Znamenita Philharmonia London v Ljubljani

Danes ob 20. uri bo v Cankarjevem domu koncert znamenite Philharmonie London

Danes ob 20. uri bo v Cankarjevem domu koncert znamenite Philharmone London

Glasbeniki bodo pod taktirko finskega dirigenta Ese-Pekke Salonena odigrali Žalno glasbo Witolda Lutoslawskega, Beethovnovo Simfonijo št. 7 v A-duru ter Posvetitev pomladi, slike poganske Rusije v dveh delih Igorja Stravinskega.

Philharmonia London velja za enega najodličnejših svetovnih orkestrov, ki ga poslušalci prek radijskih valov in posnetkov poznajo že od leta 1945, so zapisali v CD. Poznan je po tem, da že vrsto let podpira mlade glasbenike in sodobne skladatelje ter se posveča razvijanju inovativnih pristopov k občinstvu, glasbenemu izobraževanju in uporabi novih tehnologij. Poleg koncertiranja člani orkestra veliko časa namenijo snemanju raznovrstne glasbe, med drugi tudi za filme in računalniške igre. Poglejte si, kako so ustvarili glasbo za znano računalniško oz. mobilno igro Angry birds (Jezni ptiči): http://www.youtube.com/watch?v=ZZSqdmwggeo.

V pretekli sezoni je orkester nastopal po koncertnih dvoranah Evrope, Kitajske in v Združenih Arabskih Emiratih. Salonen je postal dirigent in umetniški svetovalec orkestra leta 2008, s Philharmonio London pa je prvič nastopil pred 30 leti, ko je dirigiral dve izvedbi Mahlerja. Orkester pod njegovim vodstvom nadaljuje svojo pot s projekti, kot so City of Dreams o dunajski kulturi med letoma 1900 in 1935, Infernal Dance z deli Bele Bartoka ter The Rite of String, nagrajeno digitalno instalacijo priljubljenega dela Stravinskega.

Kot so še zapisali v Cankarjevem domu, bodo s koncertom obeležili 100-letnico prve izvedbe Posvetitve pomladi, ki je bila 29. maja 1913 v Parizu.


Foto: www.philharmonia.co.uk

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh