Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znana dva ministrska kandidata, na kmetijskega bo treba še počakati

Za vas piše:
M. M.
Objava: 01. 12. 2023 / 14:28
Oznake: Politika, Vlada
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.12.2023 / 14:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Znana dva ministrska kandidata, na kmetijskega bo treba še počakati
FOTO: Bor Slana/STA

Znana dva ministrska kandidata, na kmetijskega bo treba še počakati

Premier Robert Golob je DZ poslal imeni kandidatov za ministra za javno upravo ter naravne vire in prostor. Za vodenje prvega predlaga poslanca Svobode Franca Propsa, za vodenje drugega pa aktualnega državnega sekretarja Jožeta Novaka. Ime novega kmetijskega ministra še ni znano.

Kandidat za ministra za javno upravo Franc Props, ki je poslanec Svobode Props, je zadnji dve leti pred vstopom v parlament vodil Upravno enoto Litija. 60-letni magister poslovodenja in organizacije iz Šmartnega pri Litiji je svojo poklicno pot začel kot proizvodni delavec, se izobraževal ob delu in nato vodil podjetje SPL. Leta 2010 je deloval kot sekretar v kabinetu ministra za okolje in prostor, leta 2011 pa kot v. d. direktorja inštituta za vode, navaja STA.

Aktualni državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor Jože Novak je funkcijo državnega sekretarja že opravljal na nekdanjem ministrstvu za okolje in prostor, bil pa je med drugim tudi direktor državnega stanovanjskega sklada. Univerzitetni diplomirani krajinski arhitekt je v preteklosti deloval na številnih področjih, povezanih s prostorskim načrtovanjem in urejanjem krajine.

Najprej predstavitev pred matičnim odborom 

Ministrska kandidata zdaj najprej čaka predstavitev pred matičnimi delovnimi telesi DZ. Po poslovniku DZ se mora namreč kandidat za ministra najprej tri dni in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstaviti pristojnemu delovnemu telesu DZ, nato pa ga mora na seji potrditi še DZ.

Kmetijski minister Vojko Adamič?

Ministrski stolček kmetijskega resorja naj bi po neuradnih naj bi po neuradnih informacijah zasedel Vojko Adamič, a za zdaj predloga v DZ še ni. Po poročanju nekaterih medijev, na katere se sklicuje STA, naj bi Golob s predlogom zaradi rokov še počakal, ker je Adamič zaradi prej dogovorjenih obveznosti trenutno v tujini.



Nalaganje
Nazaj na vrh