Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zračni napadi v Ukrajini terjali več življenj

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 12. 2023 / 10:26
Oznake: Svet, Vojna
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2023 / 10:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zračni napadi v Ukrajini terjali več življenj
FOTO: Andrij Jermak/Platforma X

Zračni napadi v Ukrajini terjali več življenj

Po poročanju ukrajinskih oblasti je v več ruskih letalskih napadih na več mest danes izgubilo življenje najmanj deset ljudi, več deset pa je ranjenih. Po njihovih navedbah gre za ene najsilovitejših ruskih napadov v zadnjem času, v katerem uporabljajo balistične in manevrirne rakete, drone in strateške bombnike.

Tiskovni predstavnik zračnih sil Jurij Ihnat je za ukrajinsko televizijo dejal, da ruske sile Ukrajino napadajo s skoraj vsemi vrstami raket in letal. »Na naših monitorjih že dolgo nismo videli toliko rdečih tarč sovražnika«, je povedal Ihnat.

Alarmi zaradi nevarnosti v več mestih

Po vsej državi so se oglasili alarmi zaradi nevarnosti zračnih napadov. O obstreljevanju in škodi so poročali iz Harkova, Lvova, Dnipra in prestolnice Kijev. Po poročanju tujih medijev, ki jih povzema STA, so eksplozije odjeknile tudi v Odesi na jugu in Zaporožju na jugozahodu države.

Preberite tudi: December v Kijevu v znamenju siren in raketnih napadov, a tudi upanja v dobro

Po besedah guvernerja osrednje regije Dnipropetrovsk Sergija Lisaka so bili v regiji ubiti štirje ljudje, 15 pa ranjenih. Iz Kijeva in Odese so poročali o po dveh mrtvih, o enem mrtvem pa iz Harkova in Lvivaa se bojijo se, da bo žrtev še več.

Tarče napadov tudi porodnišnice in šole

Vodja kabineta ukrajinskega predsednika Andrij Jermak je medtem na družbenem omrežju X zapisal, da so bile tarče napadov med drugim porodnišnice, šole, stanovanjski bloki in nakupovalna središča. Dodal je, da si Ukrajina prizadeva okrepiti protizračno obrambo, da pa Ukrajina potrebuje več mednarodne pomoči in sredstev za ustavitev nasilja.

Nalaganje
Nazaj na vrh