Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zrezek in krompirjeva solata za papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 11. 2013 / 10:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zrezek in krompirjeva solata za papeža

Zrezek in krompirjeva solata za papeža

Sveti oče je bil pri prefektu Müllerju deležen prave bavarske pojedine.

Nadškof Gerhard Ludwig Müller, 65-letni prefekt Kongregacije za nauk vere, je po navedbah nemškega časnika »Passauer Neue Presse« papeža Frančiška pogostil na pravi bavarski način. Minuli ponedeljek sveti oče ni kot običajno kosil v Domu sv. Marte, ampak v zasebnih prostorih nadškofa Müllerja.

Kot je poročal omenjeni časnik, sta redovnici Huberta in Helgardis, ki skrbita za prefektovo gospodinjstvo, pripravili jedilnik »alla bavarese«: kot glavno jed sta papežu Frančišku ponudili zrezek s krompirjevo solato.

Papežev avto je točno ob poldrugi uri popoldan ustavil pred stanovanjsko hišo na trgu Piazza della Citta Leonina , je poročal »Novi pasavski tisk«. S papežem in nemškim nadškofom sta kosila še papežev tajnik in sodelavec Kongregacije za nauk vere, Mauro Ugolini.

Po navedbah časnika je svetemu očetu kosilo zelo teknilo. Ob koncu obeda naj bi kuharicama namignil, da je sit in da ne more več jesti. Redovnici sta ga hitro naučili ustreznih fraz v svojem narečju. Ob kavici po obilnem kosilu naj bi Frančišek že skorajda brez tujega naglasa večkrat ponovil stavka v bavarskem narečju: »I konn nimma« in »I mog jetz nix mehr« (Ne morem več!). Nadškof Müller in argentinski papež sta med pogovorom sicer uporabljala tudi španski jezik.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh