Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žrtev ljubezni do človeštva

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 17. 01. 2024 / 07:51
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2024 / 17:37
Žrtev ljubezni do človeštva
Kajetana (Nuccia) Tolomeo. FOTO: Splet

Žrtev ljubezni do človeštva

Blažena Kajetana (Nuccia) Tolomeo, laikinja »Posebej bi se rada zahvalila za dar negibnosti, ki je bila zame prava šola odpovedi, ponižnosti, potrpežljivosti in hvaležnosti ... Bodite veseli v Gospodu. Bodite varuhi svojih bratov in jih s svojim ravnanjem učite ljubezni. Bodite stanovitni v vsem, v skladu z evangelijem, polni gorečnosti in ljubezni do vseh. Ne pozabite, da bodo po ljubezni spoznali, da pripadate Kristusu; le z dobrimi deli bodo mnogi prišli do tega, da bodo verjeli v Boga Ljubezni. Samo ljubezen rešuje ... Vedno se smejte. Vedno, ko se boste nasmejali, se bom tudi jaz nasmejala z vami.« /iz duhovne oporoke/

Vzdevek: Nuccia.

Rojstvo: 10. aprila 1936 v okrožju glavnega mesta Kalabrije Catanzaro na jugu Italije.

Smrt: 24. januarja 1997 v rojstnem kraju Catanzaro Sala.

Družina: Rodila se je v premožni družini, njen oče Salvatore je zelo obogatel s prevozništvom, a je zaradi slabega gospodarjenja obubožal. Bil je precej nasilen, ljubosumen, vdajal se je pijači in bil nezvest. Mati Karmen, roj. Palermo, pa je bila potrpežljive narave, prijazna in dobra do vseh, zlasti revežev. Imela sta še mlajšega sinčka, ki pa je pri štirih letih umrl.

Bolezen: Kajetana je bila toplo sprejeta v družino, po prvem letu pa so se začeli kazati znaki njene težke bolezni: imela je progresivno deformacijsko paralizo, zaradi katere ni mogla stati in ne hoditi, kar je bila za vse težka in huda preizkušnja.

Vzgoja: 

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh