Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žrtev napada s kislino, danes navdihuje kot fotomodel

Za vas piše:
Aleteia
Objava: 31. 07. 2021 / 06:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.07.2021 / 15:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Žrtev napada s kislino, danes navdihuje kot fotomodel
Zaradi težkih začetkov in okoliščin, ki so sledile, je spremenila pogled na življenje in sprejela to, kar je. FOTO: Facebook Anmol

Žrtev napada s kislino, danes navdihuje kot fotomodel

Anmol Rodriguez in njeno mamo je oče, ko je imela dva meseca, polil s kislino. Komaj je preživela, danes pa je manekenka in navdih ljudem po vsem svetu.

V jezi, ker se mu ni rodil sin, je oče Anmol Rodriguez v dveh mesecih starosti, ko jo je mama ravno dojila, polil s kislino. Mama grozljivega napada, s katerim se ju je odločil znebiti, žal ni preživela, mala deklica pa je nadaljnjih pet let preživela po bolnišnicah, v katere se ponjo nihče od družinskih članov ni vrnil. Zaradi opeklin je eno oko izgubila, njen obraz ostaja iznakažen, preživljala je hude bolečine. Anmolin oče je pristal v zaporu, deklica je po petih letih je pristala v sirotišnici.

Danes, pri svojih 26 letih, je manekenka, na družbenih omrežjih ji sledi na tisoče ljudi, ki jih predstavlja navdih.

Otroštvo v sirotišnici

Na sirotišnico ima Anmol lepe spomine. »Imela sem štiri prijateljice, ki so mi bile zelo blizu in nikoli nisem imela občutka, da z mano ravnajo drugače kot s kom drugim.” Zanjo so zaposleni dobro skrbeli, vzgojitelji pa tudi bdeli, da ni postala žrtev diskriminacije ali posmeha ostalih otrok.

Zaradi pozitivnih odzivov na njeno zgodbo so z njo stopile v stik različne blagovne znamke in danes navdihuje kot manekenka. FOTO: Facebook Anmol

Tudi pri učenju ji je šlo odlično in nadaljevala z vpisom na fakulteto, kjer je zaradi ostalih študentov trčila s kruto resničnostjo. Čudni pogledi in umikanja, ko je hotela splesti prijateljske vezi. Že v drugem letniku se je začela umikati vase in čas najraje preživljala v samoti.

Vzgojitelji so vedeli, da jo njen akademski uspeh uvršča med najuspešnejše študente, zato so ji svetovali, naj študija ne pusti. Poiskali so ji posebno mentorico, ki ji je pomagala prebroditi najtežje obdobje in končati študij.

Zaradi videza ob službo

V običajnih življenjskih razmerah bi se življenjska pot pred Anmol široko odprla, a nanjo so se ves čas zgrinjale težave. Najprej se je zaposlila kot programerka, a je zaradi svojega videza, »ki je druge motil,« izgubila službo. To je bila v njenem življenju prelomna točka, ko je zaradi jeze svoje frustracije pričela izražati drugače. Na omrežju Facebook je ustvarila račun in na javnem profilu pričela objavljati svoje fotografije. Ta korak so ji prijatelji sprva odsvetovali, a komentarji in odzivi so bili pozitivni, za njeno zgodbo pa je izvedelo veliko ljudi.

Običajno sem objavljala slike brez filtrov, ker sem želela razbiti prepričanje, da se je treba na družabnih omrežjih predstavljati izključno v svoji najbolj izpopolnjeni in najlepši obliki. Včasih me ljudje zasmehujejo in pišejo negativne komentarje. Toda vedno imam v mislih dejstvo, da gre za virtualni prostor, zato si nikoli ničesar ne jemljem k srcu.

»Sprejeti moramo to, kar smo, in srečno živeti«

Njena prepoznavnost na družbenih omrežjih je rasla, z njo so pričeli stopati v stik predstavniki različnih blagovnih znamk, Anmol se je v vlogi manekenke odlično znašla. Spogleduje se tudi z igralsko kariero. Verjame, da tudi tu njen videz ne bi smel biti ovira, redno se udeležuje srečanj, kjer deli utrinke svoje prehojene poti in navdihuje s svojo zgodbo.

Predvsem sama pravi, da ji kislina ni končala življenja, ko se je to šele dobro začelo. »Lahko le spremeni naš obraz, ne more pa uničiti naše duše. V notranjosti smo enaki, sprejeti bi morali to, kar smo, in srečno živeti,” pravi.

Avtor prispevka je Ewa Rejman.  Prispevek je bil prvotno objavljen na spletni strani Aleteia Slovenija. 

Kislina je spremenila njen obraz, ni pa uničila njene duše. Danes s polno mero zre življenju v oči. FOTO: Facebook Anmol

Nalaganje
Nazaj na vrh