Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Župnikovo darilo faranom: risani film o farni zavetnici [VIDEO]

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 11. 07. 2022 / 18:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2022 / 19:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Župnikovo darilo faranom: risani film o farni zavetnici [VIDEO]
Animirani film o življenju sv. Marije Goretti in njej posvečeni župniji v Bistrici pri Tržiču. FOTO: Zajem zaslona

Župnikovo darilo faranom: risani film o farni zavetnici [VIDEO]

V župniji Bistrica pri Tržiču so teden dni po novi maši Tadeja Pagona, v soboto. 9. julija, obhajali še slovesnost ob 50-letnici blagoslova župnijske kapele, posvečene sv. Mariji Goretti.

Sveto mašo je daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Somaševali so domači župnik David Jensterle, novomašnik Tadej Pagon, duhovnik Marko Košir, ki je pred 27 leti v tej kapeli pel novo mašo, ter nadškofov tajnik Boštjan Prevc. 


Nadškof Zore je spomnil, da je kot prvi mašo v tej kapeli pred pol stoletja daroval tedanji ljubljanski nadškof Jožef Pogačnik in kapelo tudi blagoslovil. Ta dogodek ter dve novi maši, ki sta ju v teh letih v tej kapeli pela Marko in Tadej, so sadovi teh 50 let, sadovi blagoslova prostora, da je postalo zbirališče za Boga, je dejal Zore.

Ob zlatem jubileju je ob koncu maše voščilo farankam in faranom izrekel tudi domači župnik, ki je vsem zaželel, da bi »nekatere etape sv. Marije Goretti postale tudi naše etape«: zaupanje v božjo previdnost tudi v času trpljenja, ljubezen do bližnjega, zavrnitev nasilja in spoštovanje lastne človečnosti in božjepodobnosti, pozornost na molitev in združitev z Bogom, popolno odpuščanje, vera v posmrtno življenje, življenje vere v preproščini in brez formalizmov. »Govorimo o poti mladostnice, ki je imela srce, s katerim se je Bog želel srečevati vsak dan,« je poudaril Jensterle.

Po maši so premierno zavrteli risani film o zavetnici in o župniji. Film je bil presenečenje župnika Davida faranom, od katerih z avgustom poslavlja. 


Kupi v trgovini

Terezija Avilska
Svetniki
9,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh