Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zveza podeželske mladine: Vera in kmet nikoli ne propadeta [FOTO, VIDEO]

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 26. 11. 2023 / 09:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2023 / 13:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zveza podeželske mladine: Vera in kmet nikoli ne propadeta [FOTO, VIDEO]
Voditelji večera: Martin Žbogar, Anja Kastelic in Janez Rakovec. FOTO: Alma Gril

Zveza podeželske mladine: Vera in kmet nikoli ne propadeta [FOTO, VIDEO]

Zveza slovenske podeželske mladine je sinoči s ponosom obeležila svojo tridesetletnico delovanja. V idiličnem okolju pri Jožovcu v Begunjah je skupaj s svojimi člani praznovala pomembno obletnico ob dobri hrani, svečani proslavi in razigranem plesu. Dogodek je bil priložnost za nostalgijo, spomine in ponosno pogledovanje v prihodnost.

Praznično leto, leto praznovanja 30-letnice delovanja Zveze slovenske podeželske mladine (ZSPM), je bilo zaznamovano s skupnimi trenutki članov, prijateljev, partnerjev in podpornikov. 

Včeraj je bil prelomen dan, ko se je na enem mestu zbrala mladina iz vseh koncev Slovenije, da bi skupaj obudili spomine na preteklih 30 let uspešnega delovanja organizacije.

Pregled spominov

Predsednica Zveze, Anja Kastelic, je z iskrenim navdušenjem nagovorila zbrane goste. V svojem govoru je podrobno opisala zadnje desetletje delovanja organizacije, poudarjajoč ključne mejnike, dosežke in izzive, s katerimi so se soočali. 

»Zveza slovenske podeželske mladine je v zadnjem desetletju dosegla izjemne uspehe, ki so plod trdega dela in sodelovanja naših članov ter podpornikov,«  je poudarila predsednica. 

Prvo in drugo desetletje pa sta predstavila bivša predsednika zveze Martin Mavsar in Rok Roblek

Skozi prvih 10 let nas je popeljal peti predsednik Martin Mavsar. FOTO: Alma Gril

»Vse najboljše« je odmevalo po vsej dvorani:

 

Besede članov

Vzpodbudno je bilo slišati tudi besede hvaležnosti do članov, ki so s svojo predanostjo in entuziazmom soustvarjali zgodbo ZSPM. »Vsak posameznik, ki je bil del naše organizacije, je prispeval k njenemu razvoju. Skupaj smo močnejši in boljši,« je dodala Anja Kastelic.

Vsako društvo je izrazilo svojo predanost do podeželske mladine in razložilo, zakaj so radi del te skupnosti. FOTO: Alma Gril

Hvala, da z nami gradite prihodnost. (Anja Kastelic)

Podeželska himna

Sinoči so premierno predvajali tudi himno Zveze slovenske podeželske mladine: 


Po slovesnosti se je druženje nadaljevalo v prijetnem vzdušju in glasbi ansambla Nemir.

Ob letošnjem jubileju je v Družininem studiu gostovala Eva Golob, koordinatorica in mentorica prostovoljstva pri Zvezi slovenske podeželske mladine, ki je orisala začetke zveze, njen razvoj vse do danes ter predstavila delo, pomen in vlogo mladih kmetov. Poglejte, kaj vse je povedala.

Nalaganje
Nazaj na vrh