Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek se bo v prihodnjih dneh cepil proti koroni

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 01. 2021 / 11:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2021 / 10:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek se bo v prihodnjih dneh cepil proti koroni

Frančišek se bo v prihodnjih dneh cepil proti koroni

Papež o etični izbiri cepljenja: »Zavračanje cepljenja je samouničujoče.«

FOTO: Wikipedia

Papež Frančišek se bo po lastnih navedbah »v prihodnjih tednih« cepil proti koronavirusni bolezni, kot je izjavil v pogovoru za italijansko televizijo Canale 5, ki so ga predvajali sinoči. Vatikan je pripravljen za začetek cepljenja v svojih vrstah: »Prijavil sem se, to je treba storiti,« je pojasnil sveti oče. Prepričan je, da je cepljenje obvezna etična izbira; kdor tega ne stori, tvega svoje življenje, predvsem pa tudi življenje drugih ljudi.

84-letni voditelj Katoliške cerkve je ob tem kritično ocenil »samouničujoče zavračanje cepljenja«, do katerega sam, kot pravi, nima nobenega razumevanja. Ne zna si pojasniti, zakaj se tolikim dvomljivcem zdi cepljenje nevarno. Če se cepivo zdravnikom zdi neoporečno, potem tudi sam cepljenju ne nasprotuje. Pri tem je spomnil na svojo izkušnjo iz otroštva, ko je v Argentini vladala epidemija otroške paralize: ne le takrat se je cepljenje izkazalo za pravi blagoslov.

Iz Vatikana so že pred nekaj dnevi sporočili, da računajo na skorajšen začetek cepljenja proti koronavirusni bolezni. Pri proizvajalcu BioNTech-Pfizer so naročili 10.000 odmerkov cepiv, količina pa naj bi zadoščala za pokritje notranjih potreb Vatikana, torej za cepljenje zaposlenih, njihovih svojcev in upokojencev.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh