Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi primer okužbe z virusom korona tudi v Sloveniji

Objava: 04. 03. 2020 / 21:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.03.2020 / 09:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prvi primer okužbe z virusom korona tudi v Sloveniji

Prvi primer okužbe z virusom korona tudi v Sloveniji

Prvi okuženi, okrog 60 let star slovenski državljan, je v Slovenijo prišel iz Maroka prek Italije.

Foto: Reuters

Izsek novinarske konference si lahko ogledate TUKAJ.

Minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Aleš Šabeder je na večerni novinarski konferenci potrdil, da se je Slovenija pridružila več kot 80 svetovnim državam z odkritim primerom okužbe z virusom korona.

Po Šabedrovih besedah je prvi okuženi v Slovenijo prišel iz Maroka prek Italije, trenutno pa je na infekcijski kliniki ljubljanskega kliničnega centra. Vendar pa je od vrnitve domov do današnjega obiska osebnega zdravnika minilo več dni, zaradi česar je velika verjetnost, da je bil v tem času pacient s kom v stiku – te osebe je treba zdaj identificirati.

O prvem potrjenem sumu okužbe je mikrobiološki laboratorij ljubljanske medicinske fakultete sporočil danes ob 20.44. Okuženega pacienta je osebni zdravnik napotil na infekcijsko kliniko, vzorec odvzetega brisa pa je bil pozitiven.

Okuženi je, kot poroča STA, okrog 60 let star slovenski državljan, njegovo zdravstveno stanje pa je, kot zatrjujejo pristojni, kljub okužbi dobro. Iz Maroka je do Italije potoval z letalom in nato nadaljeval pot do doma v Sloveniji.

Minister je poudaril, da se pacient, ki se je verjetno okužil v Maroku, na infekcijski kliniki nahaja v za to predvideni sobi, sprožili pa so ustrezne protokole za tovrstne primere. Še pozno popoldne je bilo na spletni strani vlade zapisano, da po 352 testih, opravljenih do danes do 18. ure, ni bilo potrjene okužbe z novim virusom korona.

Izsek novinarske konference si lahko ogledate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh