Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Novo
Proza

Begunka

Tanja Mlakar

Janja se po opravljeni maturi odpravi na humanitarno odpravo v povojno Sarajevo. Več
26,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Begunka
Begunka
26,90€

Lastnosti

Koda: 9789610410096
Avtor: Tanja Mlakar
Založba: Družina
Leto izdaje: 2023
Število strani: 246
Vezava: trda
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-1009-6
Jezikovni pregled: Katja Cingerle
Oblikovanje naslovnice: Lucia Jerman
Prelom: Stanislav Oražem

O izdelku

Janja se po opravljeni maturi odpravi na humanitarno odpravo v povojno Sarajevo. Čeprav že preizkušena, se tam sooči z drugačnim trpljenjem; rane v srcih ljudi, ki so preživeli vojno, iščejo pot, da bi se lahko zacelile – tudi v prepovedani ljubezni. A pogosto je soočenje z lastno bolečino pretežko, zato je treba zbežati. Pobegniti. 

Janjino notranje poglabljanje – zakaj se je to zgodilo njej, pa rojeva sadove. Seveda vsi niso vidni takoj; nekatera spoznanja se pokažejo šele čez mnoga desetletja, ko je družbeno ozračje že močno spremenjeno in se nekatere vrednote zdijo povsem zastarele.


Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo republike Slovenije.


O avtorici: 

Tanja Mlakar se je rodila leta 1964 v Ljubljani. Je poročena, mati dveh odraslih hčera, tudi že babica. V svojih literarnih delih se največ posveča medsebojnim odnosom, predvsem v družini. Pri založbi Družina je izšlo že 5 njenih del.


Odlomek iz knjige:

»Trpela sem s teboj, Amir, ko sem opazovala tvojo bolečino, ki si jo nosil s seboj, poskušala sem razumeti, da so za teboj težka leta vojne in – vsaj tako se mi je zdelo – še težja ob spoznanju povojnega časa. Težko si nosil v sebi vse zgodbe ljudi, ki si jim želel pomagati, vedela sem to, čeprav mi o tem nisi govoril. Jaz sem ti predstavljala varen otok, ki še ni bil naseljen z grozotami, ki so jih bili ljudje zmožni povzročiti drug drugemu, in krivicami, ki so se zgodile mnogim, še posebej so te prizadele tiste, ki so bile povzročene otrokom. V mojem objemu si se zmogel umiriti, kajti jaz nisem pripadala nikomur, ki je prizadel tvojo ljubljeno domovino – nisem pripadala tvojemu ranjenemu narodu, še manj pa okupatorjem, zato si se tudi, tako jaz vidim to najino zgodbo, zaljubil vame. Mogoče si prav razumel te svoje občutke, mogoče pa si v meni videl le nekoga, ki ni bil prizadet v tej vojni in ti zato tudi ni bilo treba z njim predelovati njegovega trpljenja in celiti njegovih ran.«

Podobni izdelek

Klošarka z Miklošičeve
Proza
19,90€
Onkraj mavrice
Proza
24,90€
Novo
Skriti princ
Proza
22,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh