Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filmi tedna po našem izboru (7.-13. oktober)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 07. 10. 2023 / 05:25
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.10.2023 / 08:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filmi tedna po našem izboru (7.-13. oktober)
Prizor iz filma Railway Man. FOTO: Zajem zaslona

Filmi tedna po našem izboru (7.-13. oktober)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Gladiator (Gladiator)

Ameriški film, 2000

Kanal A v soboto, 7. 10., ob 20.00

Režija: Ridley Scott Igrajo: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Richard Harris, Djimon Hounsou, Connie Nielsen

Akcijsko-zgodovinski spektakel je bil nagrajen s petimi oskarji. Razglašen je bil za najboljši film in Russell Crowe si je prislužil kipca za glavno vlogo. Gre za veličastno zgodbo o pogumu in maščevanju. Rimski general Maksim se po novi zmagi na bojišču želi vrniti k ženi in sinu. A umirajoči cesar Mark Avrelij ima zanj novo nalogo. Hoče, da Maksim zasede njegov prestol. Ljubosumni cesarjev sin Komod zato naroči, da Maksima in njegovo družino ubijejo. Maksim komaj uide smrti ter proti svoji volji postane suženj in gladiator. Tako potrpežljivo čaka na dan, ko bo maščeval smrt svoje družine z usmrtitvijo Komoda, ki medtem postane novi cesar.


Živalski vrt (Zoo)

Irski film, 2017

Kanal A v nedeljo, 8. 10., ob 10.30 

Režija: Colin McIvor Igrajo: Art Parkinson, Amy Huberman, Toby Jones, Penelope Wilton

Belfast, začetek druge svetovne vojne. 12-letni Tom je sin oskrbnika v mestnem živalskem vrtu. Ko bo dovolj star, bi tudi on rad opravljal očetovo službo. Ko v živalski vrt pripeljejo mladiča azijskega slona Busterja, pa vso pozornost nameni nerodnemu velikanu. Vojna se razplamti, oče je vpoklican v vojsko, Tom in mati pa ostaneta sama. Nemci grozijo z bombardiranjem mesta, v strahu za Busterja Tom s prijatelji skuje drzen načrt – slončka bodo ukradli in ga skrili na vrt starejše gospe. Izjemno topel in srčen film za vso družino, ki je nastal po neverjetni resnični zgodbi.


Duhec

Mladinski film

TV Slo v nedeljo, 8. 10., ob 11.15

Ruševine starega gradu so otrokom najljubši kraj za igro – poleg računalnika, seveda.
Jon, Tina in njen mlajši brat Peter obiskujejo kraj vsak dan in se spoprijateljijo tudi s tamkajšnjim priložnostnim prebivalcem, lokalnim posebnežem Matjažem Mirodolom.
A v prostorih razpadajočega gradu se godijo nenavadne reči. Otrokom radovednost ne da miru. Raziskujejo in raziskujejo, in ko nekega dne skoraj odprejo težka železna vrata v grajske kletne prostore, Peter nesrečno pade in si zlomi roko.

Njeni tastari (Meet the Parents)

Ameriški film, 2000

Pop TV v nedeljo, 8. 10., ob 21.50

Režija: Jay Roach Igrajo: Robert De Niro, Ben Stiller, Blythe Danner, Teri Polo, Owen Wilson

Greg Focker je tako noro zaljubljen v svojo punco Pam Byrnes, da jo je pripravljen zasnubiti. Prepričan je, da se bo Pam z njim poročila le, če bo za njeno roko najprej zaprosil njenega avtoritativnega očeta Jacka, bivšega agenta Cie. Ko s Pam odpotujeta k njeni družini, se Greg sreča s številnimi težavami. Prav vse mu gre narobe, saj v Jackovih očeh nihče ni dovolj dober za njegovo hčerko. Greg se na vso moč trudi, da bi na bodočega tasta naredil dober vtis, vendar mu ne uspeva najbolje, katastrofam pa kar ni videti konca.


Melania

Dokumentarna oddaja

TV SLO 1 v nedeljo, 8. 10., ob 22.30 

Melania Trump je ena najbolj kontroverznih ameriških prvih dam.
Poleg tega, da se je rodila in odraščala v obdobju socializma v Sloveniji, v srcu Evrope, je vlogi ameriške prve dame vtisnila tudi nov pečat. S svojo skrivnostnostjo in brezbrižnostjo do medijskega pompa medije še vedno ali morda še bolj privlači. Sama o sebi pravi, da je najbolj nadlegovana oseba na svetu.
Z bogatim videoarhivom iz njene mladosti ter ob pripovedih ljudi, ki jo osebno poznajo in spremljajo njeno pot, sestavljamo koščke mozaika njene osebnosti. Spoznamo jo kot spontano in neobremenjeno lepotico, ki si s svojo delavnostjo in osredotočenostjo odpre vrata v svet.

Melania Trump

Strežnica na snowboardu (Chalet Girl)

Angleški film, 2011

KINO v ponedeljek, 9. 10., ob 20.00 

Režija: Phil Traill Igrajo: Felicity Jones, Ed Westwick, Tamsin Egerton, Ken Duken

Čedna Kim je bila nekoč prvakinja skateboarda, sedaj pa peče hamburgerje, da bi preskrbela sebe in očeta. Kmalu se ji ponudi priložnost v obliki strežnice v prestižnem smučarskem letovišču v Alpah. Sprva ni najbolj navdušena nad bizarnim svetom bogatih in vplivnih, nato pa odkrije deskanje na snegu. Zaradi svoje nadarjenosti začne trenirati za veliko tekmovanje, kjer ima možnost dobiti glavno nagrado. A še prej bo morala premagati svoje najgloblje strahove.


Rodeo (Rodeo)

Francoski film, 2022

TV SLO 1 v sredo, 11. 10., ob 20.10 

Režija: Lola Quivoron Igrajo: Julie Ledru, Yannis Lafki, Antonia Buresi, Cody Schroeder, Louis Sotton, Junior Correia, Ahmed Hamdi, Dave Nsaman, Mustapha Dianka, Mohamed Bettahar, Chris Makodi, Gianni Caira, Quentin Arizzi, Brice Straehli, Sébastien Schroeder …

Drama in motoristična romanca. Julia, igra jo odlična in karizmatična Julie Ledru, pri ničemer v življenju ni polovičarska. Ko ji ukradejo motor, ga ona sune nekomu drugemu. Ko potrebuje bencin za svojo novo pridobitev, ga vzame prvemu, ki vanjo gleda kot zaboden bik. Ker mora nujno priti do denarja, ukrade tovornjak z modnimi kolesi in se preprosto odpelje z novim bogastvom. Prav nič ni zunaj dosega njenih lepljivih prstov, razen morda ljubezni in prijateljstva, saj tudi osamljena volkulja Julia potrebuje nekoga v svojem življenju. Ampak za svojo ljubezen in pripadnost mora plačati visoko ceno …


Jaz sem Zlatan (I Am Zlatan)

Švedski film, 2021

Kanal A v sredo, 11. 10., ob 20.00

Režija: Jens Sjorgen Igrajo: Granit Rushiti, Dominic Andersson Bajraktati, Čedomir Glišović, Merima Dizdarević

Biografski film Jaz sem Zlatan prikazuje otroštvo in odraščanje Zlatana Ibrahimovića v neizprosni švedski četrti. Otrok priseljencev se je zatekel k nogometu, v katerem je uresničil svojo nadarjenost in samozavest, ki sta ga izstrelili med zvezde. Igral je za Ajax, Juventus, Inter, Milan, PSG in Manchester United. Film podrobno prikaže njegovo življenje in vez z Rosengårdom, četrtjo v Malmöju, ki bo zanj vedno dom. Spremljamo, kako se odpravi na dolgo pot, sprva na kolesu v center mesta, nato pa v širni svet. Ves čas sledi svojemu motu: »Poslušam, a ne slišim«, s čimer sprejema dobre nasvete, a ostaja takšen, kakršen je.


Zgodba o antidepresivih (The Antidepressant story)

Britanska dokumentarna oddaja, 2023

TV SLO 1 v četrtek, 12. 10., ob 19.55

Režija: Clare Hix

Ko se je v 80. letih prejšnjega stoletja na trgu pojavila nova generacija zdravil proti depresiji, so jih izdelovalci predstavljali kot čudežna: odpravila naj bi vse tegobe, stranski učinki naj bi bili redki, blagi in kratkotrajni. Več desetletij pozneje prihaja na dan drugačna zgodba. Številni bolniki so imeli ob opustitvi prozaca in sorodnih zdravil resne odtegnitvene simptome. Med drugim so doživeli dolgotrajno čustveno in spolno otopelost, pred katero jih ni nihče posvaril, zdravniki pa so imeli te znake za ponovitev depresije in so jim priporočali, naj zdravila jemljejo še naprej. Šele na pobudo bolnikov so se začele podrobnejše raziskave, na podlagi katerih so morala farmacevtska podjetja v navodila za jemanje teh zdravil vključiti tudi opozorila pred resnimi stranskimi učinki.

Železničar (Railway Man)

Avstralski film, 2013

Kino v četrtek, 12. 10., ob 21.55

Režija: Jonathan Teplitzky Igrajo: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgard, Tom Stokes

Zgodba govori o nekdanjem britanskem vojaku Ericu Lomaxu, ki so ga med drugo svetovno vojno zajeli Japonci ter ga poslali na prisilno delo v taborišče, kjer so gradili železnico. Ko Japonci naposled odkrijejo radio, ki si ga je sestavil sam, ga obtožijo vohunstva ter ga kruto mučijo. Mnogo let pozneje Eric še vedno trpi zaradi psiholoških travm, ki jih je povzročila vojna. Zaradi prigovarjanja dolgoletnega prijatelja Finleya in žene Patti se odloči soočiti z enim od svojih mučiteljev, ki se je izognil sojenju zaradi vojnih zločinov.


Kupi v trgovini

Novo
Begunka
Proza
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh