Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Bog presenečenj

Gerard W. Hughes

Vodič za vse zbegane, negotove ali razočarane kristjane Več
24,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Bog presenečenj
Bog presenečenj
24,90€

Lastnosti

Koda: 9789610405955
Avtor prevoda: Mojca Masterl Štefanič
Spremna beseda: p. Damjan Ristić DJ
Založba: Družina
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2019
Število strani: 208
Vezava: trda
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-0595-5

O izdelku

Vodič za vse zbegane, negotove ali razočarane kristjane

Osrednji motiv tega vodnika za duhovno življenje je evangeljska prilika o iskanju zakopanega zaklada (Mt 13,44). Gerard W. Hughes (1924-2014), škotski jezuit, nam skuša pokazati, da je njiva s skritim zakladom – v nas samih. Iskati moramo globoko v sebi in to notranje potovanje močno vpliva na naše življenje, na odnose, vrednote in tudi na spremembe v družbi. Bog je v vseh stvareh in v stvarstvu ni nobenega delca, nobene človekove izkušnje, kjer ne bi bil z nami. A to ni le knjiga o zakladu, je tudi zaklad sama v sebi – je eno najbolj uspešnih duhovnih del zadnjih desetletij, prevedeno v več kot dvajset jezikov.

»Večina vodnikov je zahtevno branje, če ne vidimo predmetov ali obiščemo krajev, ki jih opisujejo, in prebiramo jih lahko le zelo počasi. Ta vodnik za notranje potovanje ni nobena izjema. Na koncu vsakega poglavja so vaje, da bralec lahko potuje tudi sam. Kar odkrijete o samih sebi, je dosti bolj pomembno in več vredno kot karkoli, kar sem napisal. Zato v tej knjigi ne podajam podrobnih opisov, ampak se omejujem na smerokaze.«
To troje sestavlja človekovo izkušnjo vere: Cerkev, se pravi konkretna krščanska skupnost, katere del je posameznik, kritično mišljenje, se pravi razmišljanje, branje, poglabljanje znanja, ter mistika, se pravi neprestana odprtost za presenečenje, ki odpira prostor za razodetje Boga kot nekoga, ne kot nekaj. Če manjka katera od treh komponent, je vera okrnjena, neavtentična in ne more rasti. (iz spremne besede p. Damjana Ristića DJ)

Bog je največje presenečenje
Kje je moj zaklad?

Podobni izdelek

Sreča izvira iz notranjosti
Duhovna rast
11,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh