Ob nakupu nad 10 € prejmete DARILO - SETVENI KOLEDAR 2022! 

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Bog presenečenj

Gerard W. Hughes

19,90€ 24,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Bog presenečenj
Bog presenečenj
19,90€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-961-04-0595-5
Ikona seznama E-knjiga: Je e-knjiga
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Avtor prevoda: Mojca Masterl Štefanič
Ikona seznama Spremna beseda: p. Damjan Ristić DJ
Ikona seznama Leto izdaje: 2019
Ikona seznama Število strani: 208
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 140x210 mm

O izdelku

Vodič za vse zbegane, negotove ali razočarane kristjane

Osrednji motiv tega vodnika za duhovno življenje je evangeljska prilika o iskanju zakopanega zaklada (Mt 13,44). Gerard W. Hughes (1924-2014), škotski jezuit, nam skuša pokazati, da je njiva s skritim zakladom – v nas samih. Iskati moramo globoko v sebi in to notranje potovanje močno vpliva na naše življenje, na odnose, vrednote in tudi na spremembe v družbi. Bog je v vseh stvareh in v stvarstvu ni nobenega delca, nobene človekove izkušnje, kjer ne bi bil z nami. A to ni le knjiga o zakladu, je tudi zaklad sama v sebi – je eno najbolj uspešnih duhovnih del zadnjih desetletij, prevedeno v več kot dvajset jezikov.

»Večina vodnikov je zahtevno branje, če ne vidimo predmetov ali obiščemo krajev, ki jih opisujejo, in prebiramo jih lahko le zelo počasi. Ta vodnik za notranje potovanje ni nobena izjema. Na koncu vsakega poglavja so vaje, da bralec lahko potuje tudi sam. Kar odkrijete o samih sebi, je dosti bolj pomembno in več vredno kot kar koli, kr sem napisal. Zato v tej knjigi ne podajam podrobnih opisov, ampak se omejujem na smerokaze.«
To troje sestavlja človekovo izkušnjo vere: Cerkev, se pravi konkretna krščanska skupnost, katere del je posameznik, kritično mišljenje, se pravi razmišljanje, branje, poglabljanje znanja, ter mistika, se pravi neprestana odprtost za presenečenje, ki odpira prostor za razodetje Boga kot nekoga, ne kot nekaj. Če manjka katera od treh komponent, je vera okrnjena, neavtentična in ne more rasti.

(iz spremne besede p. Damjana Ristića DJ)

Bog je največje presenečenje
Kje je moj zaklad?

Podobni izdelek

Akcija
Filozofija in esejistika
29,90€ 19,90€ Poglej izdelek: Znebimo se Boga
Nazaj na vrh