Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Poezija

Le vrtnica v oporo


Poezija

Le vrtnica v oporo

Hilde Domin

Zbirka pesmi je premišljujoča in terjajoča; obrača se vase in obenem sega k bralcu, osvetljuje in raziskuje svetove vsakdana in plati najintimnej... Več
22,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Le vrtnica v oporo
Le vrtnica v oporo
22,00€

Lastnosti

Koda: 9789610402305
Avtor: Hilde Domin
Avtor prevoda: Ana Jasmina Oseban
Spremna beseda: Ana Jasmina Oseban
Založba: Družina
Zbirka: Sozvezdja
E-knjiga: Ni e-knjiga
Število strani: 112
Vezava: mehka z zavihki

O izdelku

Hilde Domin (1909–2006) se je v nemško književnost zapisala kot avtorica eksila: zunaj meja nemškega jezikovnega prostora, kjer je nastal največji del njenega pesniškega opusa, je namreč preživela več kot dve desetletji. Njena poezija je premišljujoča in je terjajoča; obrača se vase in obenem sega k bralcu, osvetljuje in raziskuje svetove vsakdana in plati najintimnejše človeške biti. Pisati je začela pozno, pri dvainštiridesetih letih; ta začetek je bil po njenih besedah kot novo rojstvo. Rojstvo človeško zrele pesnice: v njenem prvencu Le vrtnica v oporo (1959) je namreč poetični izraz že povsem izoblikovan. Lirski jaz se v njej sicer večinoma zazira v življenje ljubezenskega para, vendar ta s svojo eksemplarično izkoreninjenostjo iz rodnega okolja in vrženostjo na tuje presega hermetično zaprtost v zasebno dvojino.

Poezija Hilde Domin je lirika. To pomeni, da na čisto poseben način zahteva celega človeka. Bralec se ji mora odpreti in biti pripravljen skupaj s pesnico stopiti "na odprto", v resnično notranje življenje. V tihih verzih te knjige bo lahko vedno znova in na novo odkrival njegovo bogastvo, lepoto in smisel.

Podobni izdelek

Razprodano
Molitvice
Poezija
8,14€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh