Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Proza

Obsojena brez zločina


Proza

Obsojena brez zločina

Sabatina James

19,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Obsojena brez zločina
Obsojena brez zločina
19,90€

Lastnosti

Koda: 978-961-04-0255-8
Avtor prevoda: Andrej Turk
Založba: Družina
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2016
Število strani: 198
Vezava: mehka
Mere: 140 x 210

O izdelku

»Nisem mogla verjetni. Vsa osupla sem zaman poskušala osmisliti izrečene besede. So res rekli, da me bodo ubili? Ali so me hoteli le prestrašiti, da bi se vrnila domov? Sovražna resnost v očetovih in maminih očeh ni dopuščala dvoma: rodni starši so mi pravkar zagrozili s smrtjo. Takoj sem morala proč od tam.«


Sabatina James je Avstrijka pakistanskega rodu, ki se je iz islama spreobrnila v krščanstvo in s tem podpisala svojo smrtno obsodbo.


Leta 1992 se je Sabatina z družino preselila v Linz in spoznala zahodni način življenja. Ko je bila stara 17 let, so ji starši povedali, da so se dogovorili za njeno poroko z bratrancem v Pakistanu. Sabatina se je dogovorjeni poroki uprla, s čimer si je nakopala srd družine.


Zaradi pretepanja in mentalnih zlorab je Sabatina pobegnila od doma in preko prijateljev spoznala krščansko vero, ki jo je vedno bolj privlačila in končno pripeljala do spreobrnjenja. Zaradi tega bi po šeriatskem pravu morala umreti.


Sabatina se je od leta 2001 morala preseliti kar šestnajstkrat, saj so ji grozili s smrtjo, ker je zapustila islamsko vero. Že 10 let živi sama, v spremstvu telesnih stražarjev ali pod policijsko zaščito. Vodi Društvo za pravice žensk, ki letno podpre približno 100 žensk, ki jim grozi prisilna poroka ali umor iz časti.


Ženske pišejo o ženskah

Podobni izdelek

Ušli so smrti
Proza
16,30€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh