Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Svetniki

Odkriti Boga s Terezijo Avilsko


Svetniki

Odkriti Boga s Terezijo Avilsko

Doroteja Hladnik

10,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Odkriti Boga s Terezijo Avilsko
Odkriti Boga s Terezijo Avilsko
10,00€

Lastnosti

Koda: 978-3-7086-0865-5
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2016
Število strani: 96
Vezava: mehka vezava
Mere: 120 x 195 mm

O izdelku

»Koliko se lahko v molitvi posvečamo samim sebi? Da lahko molimo, moramo najprej prispeti»domov« in zaznati lastno stanje: Kako nam gre? kaj nas zaposluje? Kaj smo pravkar naredili ali doživeli? Dobro je, da smo pri tem tudi nekoliko samokritični. Bog je ljubezen, mi pa prihajamo k Njemu takšni, kakršni smo, ne da bi se morali pretvarjati.

Samoovedenje je nepogrešljiv spremljevalec našega duhovnega življenja. Tereza ga primerja s kruhom, ki ga lahko jemo k vsaki jedi. Tudi če je naša molitvena želja že dobila peruti, nam priporoča, da vsako čas molitve pričnemo s korakom samoovedenja.

Trajno zaposlovanje z našimi pomanjkljivostmi in napakami nam ne pomaga naprej – ne v našem življenju in ne v naši molitvi.

Molitev je srečanje z Bogom in čeprav je potrebno kratko samoovedenje, je pravzaprav smisel molitve, da pogledamo na Boga in ga poskušamo bolje spoznati.

Tereza priporoča njenim sestram vsakodnevno izpraševanje vesti kot pot, da odkrijemo resnico o sebi samih.

Če svoje korake redno preverimo, odkrijemo, katere vrednote določajo smer našega življenja. Samo zdrava samokritičnost nam odpre pot k notranjemu ozdravljenju: Lahko ga položimo pred Boga. Ponižno priznamo našo nemoč in se odpremo za pomoč Boga.«

http://odkriti-boga.petkovec.com/

"Besedilo sem skrbno prebral. Res sem navdušen, ker je daleč od neke abstraktne duhovnosti… Knjiga bo zanimiva za vsakega bralca, za mnoge iskalce, za vse, ki imajo napačno predstavo o duhovnosti. Iskreno si želim, da bi to čudovito delo čim več ljudi prebralo, premeditiralo… in se ob njem notranje bogatilo."

Dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof

Podobni izdelek

Sveti Avguštin- Ljubi in delaj, kar hočeš
Svetniki
8,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh