Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Poezija

Spominjanja

Jakob Emeršič

Ta pesniška zbirka prinaša izbor njegovih pesmi v štirih sklopih: Jecljanja, Spraševanja, Spoznanja, Utrinjanja. Več
17,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Spominjanja
Spominjanja
17,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409359
Založba: Družina
Leto izdaje: 2022
Število strani: 176
Vezava: mehka
Mere: 120 x 200 mm
ISBN: 978-961-04-0935-9

O izdelku

Jakob Emeršič (1940–2012) je bil znan kot izredno delaven in prizadeven knjižničar, duša ptujske knjižnice. Ukvarjal se je tudi s prevajanjem iz francoščine, angleščine, nemščine in hrvaščine. Med drugim je prevedel fantastično Vesoljsko trilogijo (Potovanje na Venero, Ta ogabna moč, S planeta molka) angleškega pisatelja in teologa S. C. Lewisa. 

Bolj na tiho – spričo nenaklonjenega družbenega stanja – pa je tudi pesnikoval. Ta pesniška zbirka prinaša izbor njegovih pesmi v štirih sklopih: Jecljanja, Spraševanja, Spoznanja, Utrinjanja.

»Emeršič ni borivec z Bogom, temveč trpeči očividec dogajanja. Skupaj z Jezusom hodi podobno kot Frančišek iz Assisija po slovenskih vaseh, mestih, travnikih, cestah in kolovozih, opazujoč dogajanje. Čeprav močno socialno čuteč, je oster kritik komunističnega enoumja in njegovih zlorab v družbi in kulturi, kar bi mu v času nastanka nekaterih pesmi, če bi se z njimi pojavil v širši javnosti, zagotovo povzročilo osebne nevšečnosti in težave.« (Lev Detela v spremni besedi)

Podobni izdelek

Novo
Kar se zgodi, se zgodi v tišini
Poezija
25,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh