Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€, vam kot darilo podarimo CD Glej, zvezdice božje

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Zlato pismo

Vilijem Teoderiški

Izdelek je razprodan.


Lastnosti

Koda: 961-222-515-X
Avtor prevoda: Stanislav Capuder s sodelavci
Založba: Družina
Zbirka: Zunaj zbirk
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2004
Število strani: 297

O izdelku

RAZPRODANA!


Prevod: p. Stanislav Capuder

Spremna beseda: opat dr. Anton Nadrah

Uvod: p. Janez Hollenstein

Oblikovanje, ilustracije in prelom: Studio Visio d.o.o.

Fotografije: Zvone Pelko

Lektoriranje: prof. Vida Frelih


Knjiga Zlato pismo je nastala kot pismo. Daljnega leta 1144, torej pred 860 leti je bilo napisano na pergament. Njegov pisec Viljem Teodoriški je bil menih, duhovni voditelj, ki je mladim menihom v duhovno spodbudo napisal pismo z napotki o duhovnem življenju. Veliko kasneje so to pismo začeli izdajati v knjižni obliki z naslovom Zlato pismo.


»Zlato pismo spada med srednjeveška mojstrska dela, ki še danes zaslužijo našo pozornost,« je v spremni besedi v slovensko izdajo napisal stiški opat dr. Anton Nadrah. P. Janez Hollenstein branje Zlatega pisma primerja s plezanjem na goro. Avtor kot izkušen duhovni vodnik je prvi v navezi, »ves zaljubljen v lepoto strmega vzpona«, drugi v navezi pa so mladi menihi in drugi začetniki, ki si sami »v opremi duhovnega plezalca«, ne upajo naprej, zato pri duhovnem vzponu na Božjo goro zaupajo izkušenemu vodniku.

Tudi slovenski prevod te duhovne in kulturne mojstrovine, ki nosi pečat meniškega srednjeveškega sveta, v našo postmoderno kulturo 21. stoletja je svojevrsten podvig, ki ga je odlično opravil kartuzijan p. Stanislav Capuder. Kot je zapisal v Pojasnilu bralcu, je bilo pri tem potrebno »zakoračiti na drugi breg« in se soočiti »z drugačnostjo jezika, misli in življenja«.

Podobni izdelek

Razprodano
Pot, resnica in življenje
Duhovna rast
14,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh