Ob nakupu nad 10 € prejmete DARILO - SETVENI KOLEDAR 2022!

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Zlato pismo

Vilijem Teoderiški

Izdelek je razprodan.


Lastnosti

Ikona seznama Koda: 961-222-515-X
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Zbirka: Zunaj zbirk
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Avtor prevoda: Stanislav Capuder s sodelavci
Ikona seznama Leto izdaje: 2004
Ikona seznama Število strani: 297

O izdelku

RAZPRODANA!


Prevod: p. Stanislav Capuder

Spremna beseda: opat dr. Anton Nadrah

Uvod: p. Janez Hollenstein

Oblikovanje, ilustracije in prelom: Studio Visio d.o.o.

Fotografije: Zvone Pelko

Lektoriranje: prof. Vida Frelih


Knjiga Zlato pismo je nastala kot pismo. Daljnega leta 1144, torej pred 860 leti je bilo napisano na pergament. Njegov pisec Viljem Teodoriški je bil menih, duhovni voditelj, ki je mladim menihom v duhovno spodbudo napisal pismo z napotki o duhovnem življenju. Veliko kasneje so to pismo začeli izdajati v knjižni obliki z naslovom Zlato pismo.


»Zlato pismo spada med srednjeveška mojstrska dela, ki še danes zaslužijo našo pozornost,« je v spremni besedi v slovensko izdajo napisal stiški opat dr. Anton Nadrah. P. Janez Hollenstein branje Zlatega pisma primerja s plezanjem na goro. Avtor kot izkušen duhovni vodnik je prvi v navezi, »ves zaljubljen v lepoto strmega vzpona«, drugi v navezi pa so mladi menihi in drugi začetniki, ki si sami »v opremi duhovnega plezalca«, ne upajo naprej, zato pri duhovnem vzponu na Božjo goro zaupajo izkušenemu vodniku.

Tudi slovenski prevod te duhovne in kulturne mojstrovine, ki nosi pečat meniškega srednjeveškega sveta, v našo postmoderno kulturo 21. stoletja je svojevrsten podvig, ki ga je odlično opravil kartuzijan p. Stanislav Capuder. Kot je zapisal v Pojasnilu bralcu, je bilo pri tem potrebno »zakoračiti na drugi breg« in se soočiti »z drugačnostjo jezika, misli in življenja«.

Podobni izdelek

Duhovna rast
8,35€ Poglej izdelek: Oče, slavim te
Nazaj na vrh