Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Cankarjevem domu drevi podelitev Prešernovih nagrad

Za vas piše:
D. O. / STA
Objava: 07. 02. 2013 / 11:33
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Cankarjevem domu drevi podelitev Prešernovih nagrad

Na predvečer kulturnega praznika bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma drevi ob 20. uri državna proslava z naslovom Kultura osebno. Vrhunec proslave bo podelitev Prešernovih nagrad.

Kot vsako leto bo vrhunec proslave podelitev šestih nagrad Prešernovega sklada in dveh velikih Prešernovih nagrad. Upravni odbor Prešernovega sklada si že nekaj let prizadeva, da imena nagrajencev ostanejo skrivnost do zadnjega, saj menijo, da je prireditev tako bolj slovesna.

Velik kulturni potencial Slovenije

"Tudi Zdravljica je bila najprej (samo) poezija, delo enega pesnika. Pesnik je postal velik, Zdravljica pa himna. Danes vemo, da so kulturni potencial Slovenije številne posameznice in posamezniki, umetnice in umetniki na različnih področjih, ki s svojim življenjskim delom stojijo za svojim umetniškim ustvarjanjem. Vsaka umetniška stvaritev skriva za sabo ure dela, leta vaj, številne poskuse, mnoge medsebojne vplive in preplete, zgodovino, sedanjost in prihodnost – družbene okoliščine in refleksijo, ter seveda nujno, ljubezen in veselje do ustvarjanja," so sporočili iz službe za odnose z javnostmi ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Letošnjo proslavo ob kulturnem prazniku so na ministrstvu opisali kot prireditev, ki "želi pokazati, kaj nastane, ko se sreča 25 posebnih ustvarjalk in ustvarjalcev. Vse v poklon kulturi, nagrajenkam in nagrajencem, ustvarjalkam in ustvarjalcem, najboljšim med nami v 2012". Nastopili bodo glasbeniki, igralec Boris Cavazza in plesalka Bojana Mišić. Letošnjo prireditev s podelitvijo najvišjih državnih priznanj v kulturi, malih in velikih Prešernovih nagrad, je umetniško zasnovala avtorica in režiserka Ivana Djilas.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh