Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jubilej cerkve sv. Boštjana v Mostah pri Komendi

Objava: 13. 08. 2012 / 12:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jubilej cerkve sv. Boštjana v Mostah pri Komendi

Prebivalci Most in sosednjih Žej, ki tudi spadajo pod zvon sv. Boštjana podružnične cerkve v Mostah pri Komendi, so v nedeljo, 12. avgusta, dopoldne praznovali 500. obletnico prve omembe te cerkve.

Prebivalci Most in sosednjih Žej, ki tudi spadajo pod zvon sv. Boštjana podružnične cerkve v Mostah pri Komendi, so v nedeljo, 12. avgusta, dopoldne praznovali 500. obletnico prve omembe te cerkve. Maševal jim je generalni vikar ljubljanske nadškofije prelat Anton Markelj. V uvodu v mašo jih je pohvalil, da so pred leti – v letih 1995 in 1996 – tako lepo obnovili zunanjščino in notranjščino svoje cerkve in da vestno skrbijo zanjo.

V govoru med mašo jih je, kljub vsemu, kar je pretresalo Cerkev v zadnjih 500 letih (poleg slabega je bilo tudi veliko dobrega vse od časov protestantizma do danes) in se zgrinja nanjo tudi danes (tudi Cerkev v Sloveniji) povabil k zvestobi Kristusu in spoštovanju Cerkve in njenih predstavnikov po zgledu prednikov. Ti so ostali zvesti verniki in udje Cerkve navkljub vsem preizkušnjam. Nas mora danes bodriti Jezusovo zagotovilo, da je »peklenska vrata ne bodo premagala«. To zagotovilo naj daje moči vsem, ki spadajo pod zvon sv. Boštjana v Mostah pri Komendi in vsem Slovencem, je zaželel pridigar.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh