Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričela se je evropska državljanska pobuda za zaščito življenja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 01. 2013 / 09:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pričela se je evropska državljanska pobuda za zaščito življenja

Kampanja 'Eden izmed nas' naj bi v Evropski zvezi zasidrala pravico do življenja; potrebnih je milijon podpornikov v sedmih državah članicah.

Pričela se je evropska akcija zbiranja podpisov 'Eden izmed nas' ('One of us'), ki si prizadeva za pravno zaščito človeškega življenja od spočetja dalje. Cilj kampanje, ki bo trajala do 1. novembra letos, je na vseh pristojnih področjih v Evropski zvezi zasidrati pravico do življenja za nerojene otroke od spočetja dalje, kar bi pomenilo tudi večjo zaščito človeških zarodkov.

Kot eno izmed prvih registriranih državljanskih pobud Evropske zveze bodo kampanjo 'Eden izmed nas' pristojne oblasti uradno priznale danes v Luksemburgu. Pobudniki želijo v sedmih državah članicah Evropske zveze zbrati milijon podpisov na papirju in na spletu. Toliko podpisnikov naj bi bilo potrebnih po Lizbonski pogodbi, da lahko Evropska komisija nato pripravi ustrezen zakonski osnutek.

Carlo Casini, aktivist za zaščito življenja in predsednik odbora za ustavna vprašanja pri Evropskem parlamentu, je za tiskovno agencijo Zenit pojasnil, da želi kampanja 'Eden izmed nas' s strani Evropske zveze preprečiti financiranje programov, ki zanikajo človeško življenje. Doslej je Evropska zveza namreč podpirala programe, ki v deželah v razvoju spodbujajo splave, zarodke pa so nato uporabili za raziskovalne projekte, med katerimi so na njih izvajali poskuse in jih na koncu uničili.

Priznanje pravice do življenja od spočetja dalje bi bil po besedah Casinija 'prvi korak, da evropsko politiko opozorimo na problem porajajočega se življenja'. Odločitev naj bi učinkovala v posameznih evropskih državah, pa tudi v mednarodnem kontekstu. Po navedbah zaščitnikov življenja in politikov je letno okoli 1,2 milijona otrokom 'odvzeta pravica, da pridejo na ta svet'.

Kampanjo 'Eden izmed nas' usklajujeta gremij državljanov iz sedmih držav članic Evropske zveze in osrednji urad v Bruslju, ki ga financira italijanska organizacija za zaščito življenja 'Fondazione Vita Nova'.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://www.oneofus.eu/.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh