Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dela usmiljenja Matere Terezije

Objava: 05. 09. 2016 / 11:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2023 / 20:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dela usmiljenja Matere Terezije

Dela usmiljenja Matere Terezije

Založba Družina je v sodelovanju z založbo Novi svet izdala knjigo Klic k usmiljenju.

Tik pred kanonizacijo bl. Matere Terezije je Založba Družina v sodelovanju z založbo Novi svet izdala knjigo o njej z naslovom Klic k usmiljenju in podnaslovom Srca, ki ljubijo, roke, ki služijo. Predstavitev knjige pa je bila že dan po kanonizaciji, v ponedeljek, 5. septembra, v Galeriji Družina. O svetnici sta spregovorila direktor založbe Novi svet Dragan Adam in prevajalka Andreja Hergula.



V knjigi Klic k usmiljenju so zbrana do zdaj neobjavljena besedila Matere Terezije, v katerih je opisano, kako je Mati Terezija izpolnjevala telesna in duhovna dela usmiljenja. Pripovedi človeka spodbudijo, da bi tudi sam tako delal, je poudaril Dragan Adam. »Ona je še bolj zares kot drugi živela Jezusovo zapoved Ljubezni.« Ob koncu življenja ne bo pomembno, koliko diplom smo imeli in koliko denarja smo zaslužili, temveč, kako smo pomagali ubogim, revnim, lačnim … Njeno priljubljenost so gotovo razširili tudi mediji, čeprav ji vsi niso bili naklonjeni, vendar je Mati Terezija vse neprijetne besede odpustila.



»Knjiga je konkretna, podaja mnogo doživetij«, je povedala Andreja Hergula, ki se je je knjiga tako dotaknila, da tudi sama na revne ne gleda zviška, ampak se ob brezdomcu ustavi in z njim spregovori. Zanjo so bili vsi enaki: predsednik in revni. Bila je usmiljena, vendar hkrati tako pogumna, da si je drznila prositi za letalo, da bi pomagala revnim, ali ustavila avtomobil, v katerem se je peljala s predsednikom, ker je ob cesti zagledala revnega. »Mati Terezija nam daje zgled pogumne, nepohlevne in korenite kristjanke.«

Rdeča nit knjige je usmiljenje. Poglavja so razdeljena na sedem telesnih in sedem duhovnih del usmiljenja. Najprej je delo usmiljenja razloženo, potem so misli Matere Terezije in dogodki iz njenega življenja. Nato so pričevanja o njej, poglavje pa se konča z izpraševanjem vesti.

To je že tretja knjiga o Materi Tereziji, ki jo je izdala Založba Družina. Prva je bila Pridi, bodi moja luč, druga pa Kjer je ljubezen, tam je Bog.

VIDEO:




Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh