Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina na Slovenskem knjižnem sejmu

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 20. 11. 2014 / 14:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Družina na 
Slovenskem knjižnem sejmu

Družina na Slovenskem knjižnem sejmu

Obiščite nas med 26. in 30. novembrom. Založba Družina je pripravila tudi dogodke.

Naslednji teden bo v Cankarjevem domu v Ljubljani jubilejni, 30. Slovenski knjižni sejem. Na njem bo sodelovala tudi založba Družina. Obiščite nas med 26. in 30. novembrom. Založba Družina je pripravila tudi dogodke.


Že prvi dan. v sredo, 26. novembra, ob 11.30 bo predstavitev nove številke zgodovinske revije Slo. Uredniki revije se bodo na forumu za obiskovalce (drugo preddverje) pogovarjali o neodkritih poglavjih slovenske zgodovine.

Istega dne ob 16.30 bo predstavitev zbirke Pretakanja in literarne nagrade Svetlobnica. V omenjeni zbirki bodo izhajala dela tujih in domačih avtorjev, med zadnjimi bodo imele prednost novitete, ki bodo prispele na natečaj Svetlobnica.





V naslednjih dneh pa bodo predstavljene knjige založbe Družina. V četrtek, 27. novembra, ob 14h na pisateljskem odru (prvo preddverje) bodo Kajetan Gantar, Brane Senegačnik in David Movrin govorili o prevodu Sofoklejeve Antigone Ivana Hribovška, ki je prevod objavil leta 1941 pri le 18 letih. Gre za enega prvih prevodov tega velikega klasičnega dela v slovenski jezik. V prenovljeni izdaji je izšlo pri založbi Družina v zbirki Sidera. Prof. Kajetan Gantar o novoodkritem prevodu pravi: »Čeprav se je s Sofoklejevo Antigono spoprijela že vsaj četverica slovenskih prevajalcev, se Hribovšek že na prvi pogled od njih razlikuje. Po eni strani je namreč edini, ki je skušal v dramskih dialogih zvesto posneti metrum izvirnega pogovornega verza, grškega jambskega trimetra. Še bolj samosvoj pa je v prepesnenju nekaterih zborovskih pesmi, saj jih včasih še dodatno obogati z rimami.«



Ob 16h pa bo v Štihovi dvorani češki ekonomist, univerzitetni predavatelj, vodja makroekonomskega oddelka češke narodne banke in nekdanji Havlov svetovalec,Tomáš Sedláček, ki bo s svojimi besedami pospremil slovenski prevod njegove največje uspešnice Ekonomija dobrega in zla. Knjiga bo izšla na sejmu pri založbi Družina.







Petek bo namenjen knjigi francoskega zgodovinarja Alaina Besançona, Zlo stoletja, v kateri primerja nacizem in komunizem. Ker v dojemanju enega in drugega totalitarizma ni nobenega sorazmerja, se korak za korakom posveti njuni primerjavi. Ob 14h se bodo o tem v debatni kavarni pogovarjali Jurij Pavel Emeršič, Aleš Maver in Lenart Rihar.



V soboto pa bo tam beseda tekla o Tvitih papež Frančiška. Sveti oče je svoj prvi tvit objavil le nekaj dni po izvolitvi. Urednici Katarini Ropret in s. Marjeti Piji Cevc, ki sta knjigo predstavili v Galeriji Družina, se bo pridružil še Marko Crnkovič. Pogovor bo vodila Manica Ferenc.




Ob 18h pa bomo v kuhinji knjižnega sejma izvedeli kdaj, kje in kakšno vino piti. o tem bo spregovoril enolog kleti Dveri pax, ki so jo ustanovili benediktinci, kar je v knjigi Vino, darilo neba in zemlje opisal tudi nemški benediktinec, p. Anselm Grün. Pridružite se nam, saj kot pater pravi, da se mora vino piti v dobri prijateljski družbi.






V nedeljo ob 12h pa bo priljubljen duhovnik Marko Čižman v kuhinji slovenskega knjižnega sejma pripravljal hitre, preproste in okusne jedi za mlade p o letih in srcu. Prvi trije, ki se mu boste pridružili in pomagali pri kuhi, boste prejeli njegovo novo kuharsko knjigo. Ta bo izšla v času sejma.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh