Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne in poučne knjige

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 01. 06. 2016 / 08:35
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovne in poučne knjige

Založba Družina je izdala tri nove knjige: Depresija ni greh, V sreči in nesreči, v Bogu in Rešila me je solza.

Založba Družina je izdala tri nove knjige: Depresija ni greh, V sreči in nesreči, v Bogu in Rešila me je solza.

Depresija ni greh

Kaj je in kaj ni depresija kot bolezen? Kakšni so znaki? Kako jo zdraviti? To so le nekatera vprašanja, na katera sta v knjigi Depresija ni greh odgovorila dr. med. Aaron Kheriaty in doktor teologije p. John Cihak. V iskanju poti iz brezna tesnobe in nemoči sta se oprla na svetnike, zakramente in psihiatre. A pri tem nista zaobšla niti najhujših mogočih posledic depresije – samomora. Na koncu knjige so dodani viri za nadaljnje branje, molitve in nagovor sv. Papeža Janeza Pavla III. O depresiji.

Katoliški vodnik prinaša pomoč in tolažbo vsem, ki trpijo zaradi te hude bolezni duha. Prijateljem, bližnjim, duhovnikom in duhovnim voditeljem pa ponuja potrebno znanje, da bodo depresivnim ljudem izkazovali razumevanje, pomoč in tolažbo, ki jih tako nujno potrebujejo.

V sreči in nesreči, v Bogu

Skrivnosti zakramenta svetega zakona v knjigi V sreči in nesreči, v Bogu razkriva Mary Jo Pedersen, ameriška teologinja, psihologinja in pisateljica, zakonska in družinska terapevtka ter priljubljena voditeljica duhovnih vaj za pare. Zakonce vodi skozi zakon od smisla, obljube in duhovnosti v zakonu do pomembnosti odpuščanja, spolnosti in novega življenja. V dodatku najdemo preprosto svetost za poročene pare, praktičen premislek o skupni molitvi in predloge za preživljanje prostega časa.

Priočnik je namenjen, da zakonce spodbudi k pogovoru o tem, kako njihova vera vpliva na njihovo doživljanje zakonskega življenja in ga spreminja. Zakonci, vzemite si čas za branje, razmišljanje
in pogovor ob vprašanjih – vsak zase, v paru ali z drugimi pari.


Rešila me je solza

Rešila me je solza je zgodba o ujetosti v negibno telo in boju za preživetje. Angele Lieby je zaradi hude avtoimunske bolezni, Bickerstaffovega sindroma, obležala v bolnišnici negibna, v temi, vendar se je zavedala dogajanja okrog sebe. Medtem ko so zdravniki že skoraj obupali nad njeno boleznijo, se ji je prav na obletnico poroke utrnila solza in stekla po njenem licu. Hčerka jo je videla in upanje, da bi se mati zbudila je zraslo v njej. Zdravniki so solzo imeli za čudež. Začela se je dolgotrajna rehabilitacija.

Po pretresljivi izkušnji ujetosti v svoje telo leta 2009 Angèle pričuje o vrednosti življenja, ljubezni in odločnosti. Pričevanje v knjižni obliki je pripravila v sodelovanju z novinarjem Hervéjem de Chalendarjem.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh