Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel je aprilski Slovenski čas

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 04. 2016 / 08:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšel je aprilski Slovenski čas

Izšel je aprilski Slovenski čas

Gost tokratnega pogovora je moralni filozof Adriano Fabris, avtor knjige Etika komunikacije, ki je prepričan, da je komunikacija pravo zdravilo proti nasilju.
17. letošnjo številko tednika Družina spremlja aprilski izvod priloge za družbo in kulturo Slovenski čas, ki je med bralci že z 72. številko. Ivo Žajdela v uvodniku na naslovnici piše o Sloveniji kot deželi neresnic, Miha Glavač pa razmišlja o Orwellovski ideji. Jernej Letnar Černič se v prispevku sprašuje, kam vodijo stališča, ki pozivajo k prepovedi drugačnih zborovanj in izražanja stališč. Kolumna Braneta Senegačnika se ukvarja s časom danes in pred štiristo leti.


Foto: arhiv Družine

K pogovoru smo povabili moralnega filozofa Adriana Fabrisa, avtorja knjige Etika komunikacije, ki je prepričan, da je komunikacija pravo zdravilo proti nasilju. Tino Mamić razmišlja o pripravi nove medijske zakonodaje. Erika Jazbar predstavlja Zadrugo Goriška Mohorjeva in njeno poslanstvo pluralizma, Jože Dežman pa ugotavlja, da »okupacija prihodnosti ne bo uspela«.

Janez Dular se v jezikovnem kotičku sprašuje, ali bodo rektorji poteptali slovenščino, prispevek Milana Gregoriča je posvečen Slovencem in morju, Leon Debevec ob izidu predstavlja Leksikon likovne teorije Jožefa Muhoviča. France Pibernik nam iz literarnih arhivov ponuja življenjsko zgodbo Staneta Majcna.

Mari Osredkar razmišlja o tem, kako prepoznati Božjo voljo, Matic Zupančič pa se ob 23. aprilu, dnevu, ko se svet spominja pravic avtorjev, sprašuje, ali je piratiziranje greh. Zaključujemo s prispevkom Jasmine Rihar o intelektualnem proislamskem terorizmu ali prividu razsvetljenega islama in vam želimo

prijetno branje!

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh