Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričakuje vas nova Družina!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 04. 2016 / 10:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pričakuje vas nova Družina!

Pričakuje vas nova Družina!

K pogovoru smo povabili prevajalca Marjana Strojana, ki ob jubileju Shakespearove smrti zatrjuje, da je »Shakespeare pesnik za vse čase«.

Med bralci je 17. številka tednika Družina, ki na naslovnici poroča o obisku neiztrohnjenega telesa sv. p. Leopolda Mandića v Sloveniji, Berta Golob pa uvodnik ob vseh stiskah, ki smo jim priče po svetu, posveča Jezusovi zapovedi ljubezni. Druga stran je posvečena aktualni temi, pripravi na prvo spoved, osebnost tedna pa je tokrat Dragan Adam, župnik pri uršulinkah. Stanislav Slatinek v komentarju piše o papeževi posinodalni apostolski spodbudi Radost ljubezni.



Strani Cerkve po svetu so znova namenjene različnim dogodkom v vesoljni Cerkvi, pa papeževemu obisku pri beguncih na grškem otoku Lezbos, obisku nadškofa Jurkoviča pri svetem očetu, predstavljamo tudi skupno izjavo papeža Frančiška, patriarha Bartolomeja I. in nadškofa Hieronima II., ki so jo podpisali med obiskom na Lezbosu.

K pogovoru smo povabili prevajalca Marjana Strojana, ki ob jubileju Shakespearove smrti zatrjuje, da je »Shakespeare pesnik za vse čase«. Na straneh kristjanov v javnosti poročamo s pogovornega večera društva Slovenskih katoliških izobražencev, ki so v svoje vrste povabili ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta. Manica Ferenc na prepihu razmišlja o tradiciji blejskega pletnarjenja.

Mladovalovci so se pogovarjali z br. Andrasom iz Taizeja, beremo lahko, kako je Stična diha tokrat obiskala Primorsko, slovenski skavti pa so priredili orientacijsko tekmovanje s pomenljivim naslovom. Strani vere in kulture prav tako namenjamo jubileju smrti največjega dramatika vseh časov Williama Shakespeara, poročamo pa tudi z različnih književnih in pogovornih večerov, ki smo se jih v teh dneh lahko udeležili v slovenski prestolnici. Med novostmi iz naše založbe predstavljamo knjigo Sabatine James, ki ji zaradi spreobrnitve iz islama v krščanstvo po življenju streže lastna družina.

Sredinske strani v sliki in besedi predstavljajo velenjsko župnijo sv. Martina, eno od treh tamkajšnjih župnij in po nastanku najstarejšo. Iz domače Cerkve med drugim poročamo o pripravah na prihod fatimske Marije Romarice v Slovenijo, učitelji in vzgojitelji so romali v Celje in Novo mesto, ob deseti obletnici novomeške škofije pa je izšel jubilejni zbornik o živem občestvu Cerkve.

V kuhinji bomo pripravljali jedi iz navadne smrdljivke, v domačo lekarno pa se bomo zatekli po pomoč ob alergijah. Potepuh nas tokrat vabi na Kislico, ozko in razpotegnjeno goro v podaljšku Karavank.

Alojz Rebula credo namenja Srečku Kosovelu ob devetdesetletnici pesnikove smrti, celjski škof Stanislav Lipovšek odgovarja na vprašanje bralca Zdravka iz Ljubljane, kdo je lahko boter, za konec pa naj vas nasmeje nekaj resničnih dogodivščin in duhovitosti, ki jih je izrekel sveti papež »Janez Dobri«.

Pa prijetno branje!

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh