Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je papeževa knjiga, predstavitev v Vatikanu in Ljubljani

Objava: 12. 01. 2016 / 12:25
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšla je papeževa knjiga, predstavitev v Vatikanu in Ljubljani

Izšla je papeževa knjiga, predstavitev v Vatikanu in Ljubljani

Delo povzema Frančiškov pogovor z novinarjem Andreo Torniellijem.

»Božje ime je Usmiljenje« je naslov prve knjige z osebnim podpisom papeža Frančiška. Delo povzema njegov pogovor z novinarjem Andreo Torniellijem.



Včeraj popoldne je Marina Berlusconi iz založniške skupine Mondadori v Domu sv. Marte papežu Frančišku izročila prvi izvod knjige v italijanskem jeziku. Srečanja so se poleg predstavnikov založb udeležili msgr. Giuseppe Costa, direktor Vatikanske založbe, Zhang Agostino Jianquing, kaznjenec iz zapora v Padovi, ki je aprila 2015 prejel zakramente krsta, prvega svetega obhajila in birme, ter igralec in režiser Roberto Benigni.

Don Costa, Jianquing in Benigni so danes sodelovali tudi na predstavitvi nove knjige na patrističnem inštitutu Augustinianum v Rimu. Predstavitve sta se med drugim udeležila vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, in p. Federico Lombardi, direktor tiskovnega urada Svetega sedeža. Na koncu je zbrane pozdravil še časnikar Andrea Tornielli.


Knjiga je danes istočasno izšla v 86 državah po svetu, tudi v Sloveniji. Papež Frančišek je osebno poskrbel za napise na naslovnicah izdaj v italijanskem, angleškem, francoskem, nemškem, španskem in portugalskem jeziku. Za izdajo posameznih jezikovnih različic je poskrbelo 21 založb: za slovensko je poskrbela založba Družina, v Italiji založba Piemme, Penguin Random House US je pripravil predstavitve v Združenih državah Amerike, Kanadi in na Filipinih; Bluebird/Pan Macmillan v Združenem kraljestvu in v državah članicah Commonwealtha; založba Robert Laffont/ Presses de la Renaissance v Franciji, Random House – Kösel-Verlag v Nemčiji, založba Planeta v Španiji in Latinski Ameriki ter na Portugalskem; The House of Books na Nizozemskem, Pantagruel na Norveškem, založba Znak na Poljskem, Editura Trei v Romuniji, Verbum na Hrvaškem, Fortuna na Slovaškem, Baltos Iankos v Litvi, Libri – Helikon na Madžarskem, Kristeligt Dagblads Forlag na Danskem, Business Books & CO Ltd v Koreji, Megha Books v Indiji, založba Planeta v Braziliji in založba Ciela v Bolgariji.

V besedilu se sveti oče obrača na vsakega moškega in vsako žensko na našem planetu, in sicer v obliki preprostega, intimnega in neposrednega dialoga. Delo je posvečeno temi usmiljenja, ki je osrednjega pomena v njegovem nauku in njegovi osebni izkušnji človeka, duhovnika in pastirja. Knjiga tako predstavlja sintezo pontifikata papeža Frančiška.

Andrea Tornielli, časnikar dnevnika La Stampa, vatikanist in odgovorni za spletno stran Vatican Insider je sodelavec različnih mednarodnih revij in avtor številnih publikacij. Med njimi je prvi življenjepis sedanjega papeža z naslovom Frančišek, ki je izšel leta 2013 in je bil preveden v 16 jezikov.

Vir: Radio Vatikan
Foto: VR / OssRom

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh