Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jeziki ljubezni zakoncev in najstnikov

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 26. 06. 2017 / 13:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2023 / 11:00
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jeziki ljubezni zakoncev in najstnikov

Pri Založbi Družina smo zbirko 5 jezikov obogatili s knjigama Pet jezikov ljubezni in Pet jezikov ljubezni najstnikov.

Pri Založbi Družina smo zbirko 5 jezikov obogatili s kar dvema novima knjigama: Pet jezikov ljubezni in Pet jezikov ljubezni najstnikov. Obe je napisal Gary Chapman. Tako im zdaj zbirka štiri knjige. Poleg omenjenih še Pet jezikov ljubezni otrok in Pet jezikov odpuščanja.

Pet jezikov ljubezni: Skrivnost trajne ljubezni

Knjiga Pet jezikov ljubezni nosi podnaslov Skrivnost trajne ljubezni. V njej avtor odgovarja na vprašanja, kot so: Kaj se zgodi z ljubeznijo po poroki? Kako ohranimo poln zbiralnik ljubezni? Kaj je zaljubljenost? Kako odkrijemo svoj prvi jezik ljubezni?

»Ko je čustvena potreba po ljubezni potešena, nastane vzdušje, v katerem se lahko zakonca veliko učinkoviteje spoprimeta z drugimi življenjskimi vprašanji,« meni avtor. » Vsak v zakon prinese svojo osebnost in preteklost. Vanj prinesemo čustveno prtljago. Imamo različna pričakovanja, različen pristop do stvari in različna mnenja o tem, kaj je pomembno v življenju. V zdravem zakonu je treba različna mišljenja predelati. Ni treba, da se o vsem strinjamo, vendar moramo poiskati način obravnavanja razlik, ki ne prinaša razkola. Pari s praznimi zbiralniki ljubezni se pogosto prepirajo in odtujijo, nekateri med prepiri postanejo besedno in telesno nasilni. Kadar pa je zbiralnik ljubezni poln, ustvarimo vzdušje naklonjenosti, v katerem se trudimo razumeti, smo pripravljeni upoštevati razlike in se pogovarjamo o težavah. Prepričan sem, da nobeno področje zakona ne vpliva nanj tako kot zadovoljevanje čustvene potrebe po ljubezni.«

Knjiga je namenjena poročenim, ki so doživeli vznesenost zaljubljenosti, se poročili z visokoletečimi sanjami, da bodo drug drugega neznansko osrečili, nato pa so spoznali nevarnosti resničnost vsakdanjika, da bodo te sanje popolnoma izgubili.

Pet jezikov ljubezni najstnikov: Skrivnost izražanja ljubezni najstnikom

Obdobje adolescence je težko, dogajajo se spremembe, rojevajo se prve ljubezni. Težko pa ni le za najstnika, temveč tudi za njegove bližnje, predvsem starše. Kako ravnati s svojim otrokom v času najstniških let, kako ga razumeti in spoznavati njegov svet, da se bo najstnik čutil ljubljenega, opisuje knjiga Pet jezikov ljubezni najstnikov s podnaslovom Skrivnost izražanja ljubezni najstnikom.

»Globoko sem prepričan, da ima najpomembnejši vpliv na razpoloženje in odločitve sodobnega najstnika starševska ljubezen«, piše avtor. »Brez občutka, da jih starši ljubijo, so najstniki nagnjeni k temu, da jih odnese veter zmede. Nasprotno pa najstniki, ki se čutijo iskreno ljubljene od staršev, veliko verjetneje odgovorijo na globoko hrepenenje po skupnosti, z odprtimi rokami sprejmejo pravila, se pozitivno odzovejo na smernice ter najdejo smisel in namen življenja. Nobena stvar nima več potenciala za spreminjanje kulture kot starševska ljubezen.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh